SCANIA CV AB · Publicerad 22 apr 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen RBEC ansvarar för utvecklingen av bussunika funktioner och system samt kravställning på Scanias bygglåda för att säkerställa busskrav. Gruppen har också god kunskap om busskundens behov av funktioner och lösningar och där arbetar gruppen proaktivt för att säkerställa framtida kundbehov bl.a. genom tidig prototyping. Inom gruppen finns stor variation och spännvidd, med allt ifrån implementation och test i det helt egenutvecklade ledkontrollsystemet till kravställning av system och funktioner i framtidens förarplats.

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör på RBEC finns en bred flora av arbetsuppgifter. Du kommer i huvudsak att fokusera på funktionsutveckling och kravställning i releaseprocessen samt drivning av bussunika krav mot projekt. Arbetet innebär ofta en helhet med allt från kravställning till funktionstestning i fordon. Om du har intresse och erfarenhet av att utveckla mjukvara finns här goda möjligheter att påverka rollen till att innehålla mer implementation och prototyputveckling. På gruppen finns en hjälpsam anda, så du behöver också vara beredd på att snabbt ställa om och släppa dina saker för att hjälpa en kollega om detta är en mer kritisk leverans och det är bättre för gruppen som helhet.

Vi söker nu fler kollegor till gruppen!

Din profil
  • Du är högskole- eller civilingenjör
  • Du har kompetens/erfarenhet inom fordonselektronik eller inbyggda system
  • Du är intresserad av komplexa system och hur man utvecklar dessa
  • Som person är du drivande, flexibel och tycker om att lösa problem samt är även social, nyfiken och trivs med att självständigt driva frågor
  • B-körkort är ett krav och C/CE, D/DE är meriterande.
Kunskaper i C, Matlab/Simulink, Python är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi, förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som till exempel personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Ytterligare information

Fredrik Bergström, gruppchef, 08- 553 508 06.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Sista ansökningsdag är 2021-05-09
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga