SCANIA CV AB · Publicerad 30 sept 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du jobba med produktutveckling för kundanpassade och marknadsnära fordonslösningar?

Gruppen består av 16 medarbetare som mestadels arbetar med mekanikkonstruktion. Arbetet sker ofta i projektform i nära samarbete med övriga medarbetare på gruppen samt en mängd funktioner inom forskning och utveckling, marknad, eftermarknad, inköp och produktion.

Avdelningen Customized Truck Development ansvarar för kund- och marknadsanpassningar av lastbilar samt kompletta fordon med påbyggnad.

Vi jobbar i en dynamisk, spännande miljö nära marknaden och kunden. Då vi nu är i en intensiv period har vi behov av initiativtagande ingenjörer som tar tekniskt ansvar för utvecklingsuppdragen för att uppfylla våra kunders krav.

Dina arbetsuppgifter

Som produktutvecklare hos oss arbetar du med hela lastbilen och med stor variation. För att lösa dina arbetsuppgifter kommer du använda många av Scanias system som beskriver hur vår produkt är uppbyggd och få inblick i hela utvecklingskedjan. Vi tar dels fram lösningar baserade på befintliga komponenter i nya kombinationer och placeringar, och dels helt nya lösningar. Du kommer både att vara konstruktör och utvecklare av artiklar som ska ingå i Scanias ordinarie produktprogram såväl som specialordrar.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från Scania med kännedom om Scanias modulsystem, våra processer och system. Även erfarenhet av CATIA V5 är meriterande.

Du hanterar engelska i tal och skrift mycket bra och meriterande om du kan behärska svenska.

Din profil

Du är en person som gillar att utveckla saker och finna smidiga lösningar på komplicerade problem. Du är högskole- eller civilingenjör med en generell profil snarare än ett intresse för att specialisera dig inom ett visst område. Du har förståelse och intresse för hur lastbilen som helhet och dess delsystem fungerar. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, snabbhet, eget driv och ett strukturerat och noggrant arbetssätt.

Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Jörgen Arbman för mer info, 08-553 70 139
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga