SCANIA CV AB · Publicerad 7 okt 2020

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Du blir en del av

På Scania Industrial Maintenance AB, söker vi en Utvecklingsingenjör till vår avdelning för SPS Scania Production System.

Du blir en viktigt del i ett team, under uppbyggnad, som består av bla tekniska specialister och ingenjörer vars främsta gemensama uppdrag är att driva, utveckla och förbättra arbetssätt och metoder för maskiner och utrustningar inom Scania. Du rapporterar till Underhållschef Underhållsteknik.

Vad erbjuder vi dig
Du får en mycket viktig och utvecklande roll i vårt ständiga förbättringsarbete för att vi ska lyckas nå våra långsiktiga målsättningar både gällande teknisk prestanda och ekonomisk påverkan.

Ditt huvudsakliga ansvar är att utveckla, förbättra och utbilda i underhållsmetoder för SPS underhåll inom Scania IM i enlighet med krav från MPM (Master process Machining) samt bidra till att säkra framtida underhållsteknisk kompetensförsörjning inom Scania IM.

Exempel på arbetsuppgifter är att tillsammans med verksamheten förbättra och utveckla befintliga, samt implementera, nya arbetssätt och metoder/standarder utifrån verksamhetens behov. Identifiera utbildningsbehov, ta fram och hålla interna utbildningar inom verksamheten. Säkerställa att intern dokumentation, processbeskrivningar och metoder är uppdaterade.

Du jobbar med högteknologiska kvalitetsprodukter i en kultur som präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkade och engagemang där stort värde läggs vid säkerhet och samarbete. Vår verksamhet har en spännande utveckling framför sig med ambitionen att bedriva ett underhåll i världsklass och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Är det här du
Vi söker dig som är civiliingenjör alt. högskoleingenjör eller har motsvarande professionell erferenhet gärna med några års erfarenhet inom produktions- eller anläggningsunderhåll. Du har erfarenhet av kvalitetsledningssystem, arbetsledning, projektledning samt hög kunskap inom kostnadseffektivt och driftsäkert underhåll ex. TPM, Lean etc. Du har en mycket god allmänkunskap kring PC och Office 365. Är du en Certifierad underhållstekniker eller underhållsledare enligt EFNMS och har kunskaper i underhållssystem är det meriterande.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi framförallt att du är en riktig underhållsnörd, konstant med örat mot rälsen när det gäller det senaste inom underhållsutveckling och underhållsmetoder. Meriterande om erfernhet finns inom området Smart Maintenance 4.0.

Som person är du målinriktad och strukturerad med hög analytisk förmåga. På toppen av det bidrar du genom din kommunikativa och pedagogiska läggning till engagemang och lärande hos dina kollegor.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid och är baserad i Södertälje.

Kontakt

För frågor om tjänsten kan du kontakta Johan Blucher, Underhållschef, telefonnummer: 070 081 44 40.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 28/10.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 okt 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga