SCANIA CV AB · Publicerad 5 maj 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du ha en spännande roll där du kombinerar teknik och ledarskap för att driva förändringen mot Scanias vision om hållbara transportlösningar? Det är NU skiftet till eMobility sker!

Känner du dig erfaren som ledare och strävar efter att inspirera och engagera dina medarbetare till delaktighet? Då ska du söka tjänsten som Verkstadschef.

Vår verksamhet
Scania Chassiproduktion i Södertälje är en av fyra slutmonteringsenheter i Scanias globala produktionsstruktur. Vårt uppdrag är att producera lastbils- och busschassier samt KD-satser. Sedan en tid tillbaka har vi också det spännande uppdraget att som enda slutmontering påbörja tillverkning av elektrifierade fordon, eMobility: Scanias framtid! Redan nu bygger vi de första serieproducerade elektrifierade lastbilarna.

Skiftet mot helelektriska fordon ställer vår verksamhet inför många utmaningar. Vi ser kommande förändringar inom bland annat produktionsstruktur, teknik, kompetens och ledarskap. I det arbetet ser vi dig som en kraft tillsammans med dina verkstadschefkollegor - för att förbereda och implementera de förändringar som krävs inom vårt område! Din tankar, idéer, driv och engagemang kommer utmana och bidra till vår grupp och lösning på de utmaningar vi ställs inför!

Vårt ansvar
Som verkstadschef leder du en verksamhet med ansvar för personal och verksamhetsutveckling. Inom produktion har vi stöd av vår genomarbetade struktur och våra processer. Kombinerat med ditt aktiva ledarskap kommer detta att leda till det resultat som behövs för våra gemensamma leveranser!

Inom vår ledningsgrupp för lastbilsmontering jobbar vi aktivt med inkludering och drivs av ett nära samarbete för att lyckas tillsammans. Du förväntas alltså vara en lagspelare. För oss är det viktigt med öppenhet, prestigelöshet och att vi har roligt på jobbet.

Vi är ett målmedvetet team som varvar konkreta och abstrakta diskussioner i det kontorslandskap vi delar. I syfte att utveckla medarbetare och effektiva team säkerställer vi som ledningsgrupp att rätt kompetens, erfarenhet och mångfald finns i vår organisation.

Är det här du?
Som person är du strukturerad med en god analytisk förmåga. Du har ett stort intresse av att utveckla människor och verksamheter. Du har förmågan att skapa fokus och laganda samt en inställning där alla utmanar varandra för företagets bästa och strävar mot att nå de gemensamt uppsatta målsättningarna.

Vi välkomnar dig som är en förebild som föregår med gott exempel. Genom ditt sätt att leda och engagera skapar du en hälsosam arbetsmiljö där du tar vara på fördelarna och möjligheterna med en grupp med mångfald.

Ett gott samarbete med funktioner både inom och utanför Chassiverkstaden är av yttersta vikt, det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar tvärfunktionellt arbete.

Du som söker har en högskoleutbildning eller mångårig dokumenterad erfarenhet av chefsposition inom Scania.

Det är meriterande med tidigare ledarerfarenhet inom produktion samt djup förståelse i vår operationella strategi, The Scania Way. Beroende på din tidigare erfarenhet kan du komma att starta din anställning med en individuell introduktionsslinga.

För balans i livet och för rollen finns en viss möjlighet till flexibilitet gällande arbetstid och arbetsplats.

Ta reda på mer
För mer information är du välkommen att kontakta
Produktionschef Johan Hermansson, telefon +46 8 553 894 50.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och eventuella relevanta intyg. Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansök via Reflex/Karriärsida alt Scania.com/Karriärsida. Sista ansökningsdag 2021-05-26 JobID: 20212361

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga