SCANIA CV AB · Publicerad 18 nov 2021

Är du en serviceinriktad person som värderar bra kundbemötande och teamarbete? Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla hur HR ska stötta Scanias verksamhet in i framtiden!

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi är på en förändringsresa mot digitalisering, elektrifiering och automation - en resa som förutsätter ett starkt, effektivt och verksamhetscentrerat HR-stöd.

HR Service Center är en första kontaktpunkt för Scanias generella HR frågor och vi samarbetar med många av våra olika HR funktioner inom Scania. HR Service Center är en organisation inom Scanias centrala HR-organisation och People & Culture Business and Support.

Som HR generalist inom HR Service Center bidrar du till att våra chefer och medarbetare får ett professionellt HR-stöd, och du är ansiktet utåt för vår HR-support.

Arbetsuppgifter

Inom HR Service Center kommer du som HR-generalist på ett professionellt sätt att ge råd och support till chefer, medarbetare & HR på Scania i Sverige. Vi svarar på frågor via telefon och e-mail gällande HR-relaterade områden; t.ex. frågor som rör medarbetares anställning, beskrivning av processer och tillvägagångssätt, tolkning av avtal, regelverk och policys samt stöd i HR-system. Vi kommer också utveckla nya processer och standarder i takt med att vi moderniserar och digitaliserar HR-supporten för att på bästa sätt bidra till verksamheten.

Som HR generalist ska du ha hög kunskap om HR´s processer och en mycket hög servicegrad så att kunderna upplever att det är enkelt att kontakta HR Service Center och att de alltid har nära till snabb information med hög kvalitet.

Din profil
  • Vi ser att du har en utbildning inom HR eller 2-4 års relevant arbetslivserfarenhet inom HR
  • Vi ser gärna att du arbetat i en Customer supportroll eller annan typ av serviceinriktad roll
  • Vi ser gärna att du har arbetat med globala personalsystem och ärendehanteringssystem
  • Du har kompetens inom HR-områdets processer och IT-system
  • Du har mycket god förmåga att använda IS/IT-administrativa system för att kunna ge rätt support och förbättra effektiviteten i det dagliga arbetet
  • Vi förutsätter att du är kommunikativ och har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Som person är du positiv och engagerad och har en ”can do attitude”. Du är en lagspelare som gillar att samarbeta, du sprider härlig energi och peppar dina kollegor. Service kommer naturligt för dig, du är lyhörd och har förmågan att snabbt fånga upp kundens behov. Du hanterar stress på ett konstruktivt sätt och har förmågan att prioritera och växla fokus utifrån kundens behov.

Vi brinner för att ge service i världsklass genom engagemang och med full energi alltid anta de utmaningar som dyker upp. Målet är att tillsammans utveckla, digitalisera och effektivisera verksamheten genom att naturligt jobba med förbättringar som en del av vårt arbetssätt. Hoppas du vill jobba med oss!

Ytterligare information
Kontakta gärna Jeanette Ericsson; 070 0863748 eller jeanette.ericsson@scania.com, för mer information om tjänsten.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men inte senare än 5 december 2021.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal

Inga fler liknande jobb tillgängliga