SCANIA CV AB · Publicerad 9 apr 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Med kundernas lönsamhet som utgångspunkt, vill vi på Scania vara den ledande leverantören av hållbara transporter. Framtidens batteri- och laddsystem är en central av våra elektrifierade fordon för skapa hållbara transportlösningar. Teknikskiften innebär också stora utmaningar i att hitta nya sätt att arbeta och samverka. Det gör vi både inom Scania och med externa parter.

Nu söker vi en utvecklingsingenjör för eFleetsupport då vi har spännande projekt som pågår och fler som kommer startas upp. Vill du vara med?

Dina arbetsuppgifter

En medarbetare för eFleetsupport inom ”Battery and Charging Systems” är med i uppstarten av nya fordon för såväl pilotkunder som fordon i funktionsutveckling. När fordonet väl är hos kund stöttar vi dem där specifik kompetens för VCB-systemet krävs. Arbetsuppgifterna kommer innebära att du får ett brett kontaktnät internt inom Scania och i förekommande fall med vissa utvalda kunder.

Som utvecklingsingenjör på eFleetsupport kommer du få vägledning och stöttning i rollen samt lära dig om utveckling av elektrifierade fordon. Vårt ansvarsområde innehåller både hårdvara och mjukvara.

Du kommer i rollen att få felsöka de system som ligger inom vårt område. Från felsökningen drar du egna slutsatser och tar hjälp av ansvariga grupper för vidare rotorsaksanalys. I vissa fall behöver du själv justera ett fordon som en första åtgärd för att komma vidare i processen.

Rollen inkluderar att skapa ett nära samarbete med flera närliggande tvärfunktioner samt även Produktion och Eftermarknad. Detta är viktigt för att kunna göra rätt prioriteringar i vårt mål att vara snabbt ute på marknaden med våra produkter.

Din profil

Du ska ha stort intresse för våra elektrifierade produkter och lösning av utmanande problem där hård- och mjukvara samverkar. Du är högskole-/ civilingenjör eller har med arbetslivserfarenhet skapat dig en kompetens för att analysera funktioner i våra produkter. Att vara en del av utvecklingen mot hållbara transporter ska vara en av dina drivkrafter. Tidigare erfarenhet från teknikområdena elektronik, mekatronik, mjukvara och inbyggda system ser vi som meriterande.

Du har god samarbetsförmåga och uppskattar tvärfunktionellt arbete. Vi ser också att du har ett stort intresse för vår produkt, människor samt vill stödja andra att nå våra gemensamma mål.

Som person är du nyfiken, serviceinriktad och ödmjuk. Du ska trivas med att bidra till att vi lyckas tillsammans och att ha kundens önskan i fokus. Några av dina egenskaper är att du har mod, är driven och pedagogisk.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För oss är det viktigt med öppenhet, prestigelöshet och att ha roligt på jobbet.

Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information

Kontakta Östen Bexelius, gruppchef UBCX, 070-3180319

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 20210423.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga