Trafikverket · Publicerad 15 okt

Förarprov ansvarar för att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Vår verksamhet ska bidra till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. Vi på Förarprov har ett stort antal kundkontakter och är ofta kundens första kontakt med en myndighet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 450 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu Resursplanerare till vårat Förarprovskontor i Södertälje! Vill du vara med och stötta kontorschefer i den lång-och kortsiktiga resursplaneringen för att skapa tillgänglighet för våra kunder?

Som Resursplanerare arbetar du med att säkerställa en effektiv och långsiktigt hållbar resursplanering, i syfte att skapa största möjliga tillgänglighet till prov. I samarbete med kontorschefen ansvarar du för den operativa resursplaneringen där du lägger ut resursplanering för 11 månader framåt. I dialog med kontorschefen gör du de förändringar i resursplaneringen som kan uppkomma på både lång och kort sikt.

Verksamheten planeras utifrån olika förutsättningar: Medarbetarnas behörigheter att förrätta olika provtyper, efterfrågan på olika provtyper, tillgång till antal egna fordon och kontorets provorter.

I rollen ingår det att planera provtider och kontinuerligt göra justeringar beroende på tillgång och efterfrågan via överblick i planeringsverktyget FPS. Vid exempelvis sjukdom krävs det snabba justeringar i planeringen och kontakt med kunder för att boka om prov. Beroende på kontorets storlek kan andra uppgifter förekomma, som till exempel arbete i reception och förrätta kunskapsprov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov.
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har körkort för personbil
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, exempelvis inom planering eller logistik.
  • behärskar ytterligare språk, förutom svenska och engelska.
Du som person har förmåga att arbeta med flera uppgifter parallellt och samtidigt kunna prioritera det viktigaste. Du kommer att vara vårt ansikte utåt och därför ser vi att du är utåtriktad och tycker om att möta nya människor. Det är viktigt att snabbt kunna ställa om till nya förutsättningar, därför krävs det att du är flexibel, serviceinriktad och kan samarbeta med andra. Vidare har du förmåga att skapa goda relationer och kunna möta både beröm och kritik på ett förtroendeingivande sätt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-22

Upplysningar

Rekryterande chef Leif Aronsson
0101239838

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Ola Längkvist
0101243289

SEKO Mats Hamberg
0101240523
+ Läs mer om jobbet