KGK · Publicerad 8 sept 2020

Som Head of Masterdata Management ansvarar du för att säkerställa operationellt effektiva processer och arbetar för att säkra datakvalitén gällande artikel- och leverantörsinformation inom KGK-gruppen.

Du är en naturlig och stark ledare som brinner för att ta rollen som ambassadör gällande artikeldatastrukturer och datakvalitet inom KGK-gruppen.

Head of Masterdata Management innebär det övergripande ansvaret för företagets masterdata, berikning och elektroniskt informationsutbyte (EDI) med leverantörer och samarbetspartners. Du ansvarar för att masterdata håller rätt kvalitét i samtliga försäljningskanaler såväl som i administrativa system. Du driver effektivisering, automation och kvalitetsförbättrande åtgärder utifrån ett end2end-perspektiv. Du rapporterar till koncernens CIO/CDO, Johan Haack.

Ansvarsområden
 • Ansvarig för att etablera en relevant masterdata-funktion inom KGK-gruppen
 • Ansvarig för masterdata och berikning utifrån ett end2end-perspektiv inom hela organisationen.
 • Ansvarig för effektivisering och kvalitetsförbättrande åtgärder inom ansvarsområdet främst genom utveckling av process och IT-stöd.
 • Ansvarig för vidareutveckling av elektroniskt informationsutbyte med leverantörer, kunder samt övriga samarbetspartners
 • Driva automation av processer inom ansvarsområdet samt äga initiativ kring RPA för andra delar av verksamheten
 • Driver och genomför projekt och initiativ inom området
 • Deltar i relevanta tvärfunktionella forum
 • Säkerställa att medarbetare och ansvariga inom KGK-gruppen har rätt förutsättningar för att vidmakthålla kvalitet av masterdata
Din profil
 • Ledare med dokumenterad erfarenhet av att leda transformationer och digitalisering.
 • Meriterande att leda organisationer inom masterdata och informationshantering där du är van vid personalansvar.
 • Dokumenterad teoretisk och praktisk kunskap om masterdata management
 • Flytande i engelska o svenska, både tal o skrift. Meriterande om du även kan finska.
 • Förmåga att hantera flera projekt samtidigt.
 • Erfarenhet av att leda i förändring i en komplex organisation.
 • Eftergymnasial examen inom ekonomi, teknik eller systemvetenskap eller gedigen erfarenhet förvärvad på annat sätt.
Som person besitter du goda ledaregenskaper. Vi vill att du är coachande med ett målinriktat, drivande och motiverande ledarskap samt att du har ett bra kommunikativt sätt. Du behöver vara utåtriktad och ha förmåga att skapa och bibehålla både interna och externa relationer. Du behöver ha en förmåga att hantera många aktiviteter och leveranser samtidigt. Du arbetar proaktivt, ser möjligheter och kommer med idéer och lösningar kring hur vi kan göra saker bättre men samtidigt ha en förmåga att balansera behov av förändringsledning med struktur, metodik och best practice. Du har erfarenhet av att sälja in nya idéer och driva förändringsledning i närliggande organisationer och drivs av att få med dig medarbetare i hela organisationen på förändringsresan.

Ansökan idag

Din ansökan vill vi ha snarast möjliga då urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är den 30 september. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Haack CIO/CDO på tel. 08-92 31 87 eller Carin Frånberg HR-Manager på tel. 08-92 30 22.

Som slutkandidat i vår rekryteringsprocess kommer du bli bakgrundskontrollerad förutsatt ditt medgivande. Vänligen se över ditt CV innan ansökan. Vi samarbetar med 2Secure som är ett säkerhetsbolag och en internationell aktör inom bakgrundskontroller.

Mer information
Arbetstid/Varaktighet: Heltid, månadslön, tillsvidare
Placeringsort: Häggvik/Sollentuna
För mer information om KGK, besök oss på www.kgk.se

Välkommen med din ansökan!

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
KG Knutsson AB

KG Knutsson AB är sedan 1946 smörjmedlet i den svenska fordonsbranschen. Vi är ett företag som tror på långsiktiga relationer, därför jobbar vi med starka varumärken och skapar affärer som gynnar alla parter. Vi kan erbjuda en stimulerande miljö där du får jobba med intressanta människor, produkter och tjänster i en omvärld och bransch som ständigt förändras. Vi ger våra leverantörer vårt distributionsnät medan våra kunder får de bästa varumärkena, allt inpackat i vår produktkunskap och precisa distribution. Vårt produkt- och tjänstesortiment är bredast i branschen och på vår e-handelsplats autokatalogen.se hittar våra partners mer än en halv miljon artiklar. Förutom i Sverige finns KGK även i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Vi är totalt ca 950 medarbetare, har en privat ägare och omsätter ca 3 miljarder SEK gör bolaget till en stabil aktör. Besök gärna kgk.se och autoexperten.se för mer information.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 sept 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga