Tarkett · Publicerad 12 okt

Gillar du omväxling där du både har operativa administrativa uppgifter blandat med ett affärsnära och utåtriktat arbete? Lockas du av att jobba i en internationell miljö med "högt och lågt"? Tarkett söker nu en Business Controller för en bred roll till sin nordiska ekonomiorganisation. Du kommer att ha ett tudelat ansvar, dels som nordisk controller där du arbetar med att sammanställa siffror och skapa rapportpaket till den nordiska verksamheten, dels som en verksamhetsnära Business Controller för Sverige och framförallt mot sälj och marknad. I det arbetet stöttar du bl a med sales controlling, workshops, ad-hoc analyser och utbildning i försäljningsanalyssystemet. Du är också föredragande på de svenska ledningsgruppsmötena och ansvarar för prognosen för Sverige och att se till att de övriga nordiska länderna levererar sina prognoser i tid. Som Business Controller rapporterar du till Finance Manager/Area Controller Nordic, ingår i den svenska ledningsgruppen och arbetar på vårt kontor i Häggvik i Sollentuna, där vi sitter ett 50-tal personer varav 6 på ekonomiavdelningen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller:
 • Ansvar för vår nordiska ekonomirapportering
 • Vara huvudkontakt i finansiella frågor mot stora delar av verksamheten
 • Verksamhetsnära ekonomistyrning, budget och prognosarbete
 • Vidareutveckling och förbättring av processer, modeller och verktyg för rapportering och uppföljning
 • Ad-hoc uppgifter som bl a framtagning av statistik, rapporter och analyser
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi letar efter dig som har minst några års erfarenhet inom ekonomi, antingen haft rollen som ekonomiassistent och vill ta nästa steg mot controlling, eller så har du redan relevant erfarenhet inom controlling och tycker att det här verkar som en spännande tjänst. Du är civilekonom eller har en liknande utbildning. Eftersom du kommer att vara "superuser" för vårt försäljningsanalyssystem är det viktigt att du har god systemvana, det är också ett krav att du har mycket goda kunskaper i Excel och gärna erfarenhet från Powerpoint. Du tycker om att presentera saker på ett visuellt snyggt sätt. Vidare kommer du att ha nytta av dina erfarenheter från att ha arbetat på internationella bolag, det är dock inget krav, men du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Business Controller är det viktigt att du kan hantera kombinationen av att ha vissa administrativa uppgifter som kräver noggrannhet och tålamod med de mer utåtriktade och verksamhetsnära delarna där du kommer att ha nytta av din kommunikativa förmåga. Rätt person är bra på och tycker att det är roligt att interagera med andra, även de som verkar utanför finans/ekonomi, och kan på ett pedagogiskt och proaktivt sätt stötta dem. Den vi söker tar också själv ansvar för sitt eget lärande, vågar fråga och har en positiv attityd.

Som Business Controller på Tarkett erbjuds du:
 • En bred roll inom en internationell miljö på ett företag som arbetar med långsiktig hållbarhet för miljön. Huvudkontoret är i Paris.
 • Att få chansen att utvecklas under ett coachande ledarskap och möjlighet att växa i rollen
 • Sitta i fina lokaler, med bra arbetsmiljö nära kommunikationer och med fri parkering
 • Flexibla arbetstider, frihet under eget ansvar
 • Bra personalförmåner
Om Tarkett

Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för såväl hemmiljö som design- och funktionslösningar för offentlig miljö. Tarkett erbjuder ett rikt utbud av trägolv, plastgolv, laminatgolv, linoleum, textilgolv samt väggmaterial för våtrum. Med 34 produktionsenheter och ca 12 500 anställda i över 100 länder är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2017 omsatte företaget över 2,8 mrd Euro och varje dag säljs det ca 1,3 miljoner kvm golv världen över. Tarkett arbetar med långsiktig hållbarhet enligt principerna för cirkulär ekonomi. Sedan 2013 är företaget noterat på Euronext i Paris. För mer information, besök tarkett.se.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tarkett med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsulterna på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Business Controller, Financial Controller, Group Controller, Controller, Junior Controller, Business Analyst, Jr. Controller, Real Estate Controller, Senior Controller, Group Financial Controller, analytiker, fastighetscontroller
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller