Academic Work · Publicerad 12 okt 2021

Är du en person med ett stort intresse av samhällsplanering och Trafikverket som organisation? Inom Trafikverkets verksamhetsområde Nationell planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär som biträdande samhällsplanerare där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och dialog. Urval sker löpande så ansök redan idag!

Information om uppdraget

För Trafikverkets räkning söker vi nu dig som vill arbeta som biträdande samhällsplanerare inom nationell planering. Verksamhetsområdet har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Åtagandena blir allt mer komplexa och intressanta i takt med att kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ökar. Nu söker vi dig som brinner för dessa frågor och som trivs i en utåtriktad roll.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Arbetsuppgifter

Rollen som biträdande samhällsplanerare är nyskapad och en viktig del i ett spännande förändringsarbete som pågår inom Trafikverket. Som biträdande samhällsplanerare agerar du initialt som stöd till övriga medarbetare på enheten för samhällsplanering. Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:
  • Medverka i framtagande av beslutsunderlag för utveckling av transportsystemet, exempelvis förslag till rekommenderade åtgärder och åtgärdsområden.
  • Delta i bevakning av utveckling och trender i transportsystemet och omvärlden för att vidmakthålla och utveckla kompetens.
  • Delta i utredningar av transportsystemet för att identifiera brister.
  • Medverka i genomförandet av åtgärdsvalsstudier som behandlar olika typer av åtgärder som är möjliga för att lösa ett transportproblem.
  • Stödja i administration, uppföljning och ekonomi i utredningar/projekt.
Vi söker dig som
  • Har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp som är högst tre år gammal inom samhällsplanering eller annan relevant ingenjörsutbildning.
  • Kommunicerar obehindrat på svenska både skriftigt och muntligt, då dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten.
  • Har stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling.
Examensbevis behöver uppvisas innan anställning.

Övrig information

Start: Omgående, uppdraget sträcker sig initialt till september 2022 med chans till förlägning eller överrekrytering till Trafikverket.

Omfattning: Heltid

Placering: Solna, för tillfället digitalt.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga