Academic Work · Publicerad 15 nov 2021

Vi söker dig som besitter ett stort tekniskt intresse och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. I rollen som projektingenjör erbjuds du en tjänst där du får arbeta i ett av Trafikverkets största projekt, ERTMS inom funktionen testlabb. Du kan förvänta dig en varierande arbetsdag med många sociala kontaktytor. I rollen som projektingenjör kommer du att arbeta nära kompetenta kollegor som kommer ge dig meriterande erfarenhet inom branschen. Vi ser fram emot att välkomna dig som har ett starkt intresse för samhällsviktiga projekt och som uppskattar att skapa resultat!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektingenjör till projektet European Rail Traffic Management System (ERTMS). Projektet syftar till att införa ett nytt signalsystem för järnväg. I och med detta systembyte kommer Sveriges järnväg att driftas via ett standardiserat och digitaliserat system, där Trafikverket är ansvariga för implementering och driftsättning. Du kommer att kliva in i ett spännande skede i projektet där flera års arbete kommer att realiseras.

Du kommer att tillhöra funktionen testlabb inom ERTMS. Testlabbs funktion syftar till att möjliggöra mjukvarutestning i simulerade miljöer. Gruppen består av ett tiotal kollegor där du kommer att ha en stöttande funktion gentemot en senior kollega som arbetar som funktionsledare. Du kan förvänta dig en roll där du kommer att ha återkommande ansvarsområden där du uppmuntras att vara självdrivande för att komma framåt i arbetet. Vidare kommer du även få agera flexibelt och planera dagen efter vad som delegeras av funktionsledaren.

Du erbjuds
  • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare.
  • I rollen får du arbeta med projekt som för samhällets utveckling framåt.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.

Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag.

Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet samt att prognostisera slutkostnader.

Kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader och gjorda beställningar.

Medverka vid kontakter med myndigheter och leverantörer mm.

Medverka vid interna och externa möten och föra protokoll.

Bidra med erfarenhetsåterföring från projektens alla delar.

Arbeta med underrättelsehanteringen.

Arbeta med och följa upp den interna riskhanteringen i projekten.

Medverka vid uppdateringsbehovsanalyser av testmiljöer och testspecifikationer. Inom uppdraget ingår att bistå projektledaren med stöd kring tidsplanering, riskhantering, processer, samt samverkansmöten.

Vi söker dig som

Har högskoleingenjörsexamen om minst 180HP inom maskinteknik, datateknik, elektroteknik, samhällsbyggnad eller inriktning som vi finner motsvarande.

Har mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift, då språken används dagligen i kontakt med interna och externa parter.

Detta uppdrag är säkerhetsklassat, därmed genomförs en säkerhetsprövning. För att gå vidare i den här processen måste du därför ha ett svenskt medborgarskap.

Vi anser det meriterande, men inget krav, om du:

Har kunskap inom järnväg som du erhållit genom utbildning och/eller arbetslivserfarenhet.

Har arbetslivs- och/eller akademisk erfarenhet inom projektledning och/eller projektstyrning.

Har kunskap inom mjukvarutestning och/eller arbetat med tidplaner.

Vi tror att du som söker dig till funktionen testlabb har ett gediget teknikintresse och har som ambition att arbeta i en teknikorienterad roll. Vidare skulle du beskriva några av dina framträdande egenskaper att vara:

Resultatorienterad

Strukturerad

Självgående och initiativtagande

Flexibel

Övrig information
  • Rollen omfattas av en säkerhetsklassning
  • Start: 13/12/2021
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Solna
  • Timbaserad månadslön
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga