Bisnode · Publicerad Idag 00:00

Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå och göra detta i ett dynamiskt och internationellt företag i en framtidsbransch? Vill du vara en del av ett ambitiöst och rutinerat Group Finance Team och ha konsultativ expertroll med många intressanta kontakter på såväl det svenska huvudkontoret som internationellt ute i koncernen? Då är detta en roll för dig.

Detta söker vi
I rollen som Group Financial Controller kommer du självständigt att ansvara för att utforma och underhålla finansiella guidelines och policies samt koncernens interna kontroll ramverk i nära samarbete med din chef, men även med andra funktioner inom koncernen. Du kommer att genomföra revisions- och granskningsaktiviteter inom koncernen och ansvara för att koncernen är compliant med IFRS.

Du kommer ha ett stort eget ansvar och aktivt driva utredningar inom redovisning och rapportering samt vara ett naturligt bollplank för kollegor både inom Group Finance och övriga Finance avdelningar inom koncernen. Du är noggrann och stimuleras av att få idéer och rekommendationer genomförda och implementerade i verksamheten. Du tycker att Bisnode agerar på en spännande marknad och du har ett genuint intresse av att förstå Bisnodes affärsidé och affärsmodeller inom Data och Analytics.

Du kommer rapportera till Director Group Financial Control och vara placerad på Bisnodes huvudkontor i Solna. Du kommer varje år att resa till flera av koncernens kontor runt om i Europa.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Driva utredningar inom redovisning och andra regelverksområden som utmynnar i rekommendationer för beslutfattande samt ta ansvar för genomförande och implementation
  • Ansvara för utvärdering och implementering av nya redovisningsregler
  • Utbilda dotterbolagen i IFRS samt övriga redovisningsregler och principer
  • Ansvara för koncernens ramverk inom intern kontroll och rusta bolaget för potentiell börsnotering
  • Vara ett aktivt och nära stöd för ett antal länder och deras ekonomichefer för att stärka deras interna kontroll och säkerställa den finansiella rapporteringen
  • Ansvara för koncernens Financial Policy samt säkerställa att denna efterlevs
  • Rådgivande inom frågor såsom revenue recognition
  • Kontakt med externa revisorer i intern kontroll och redovisningsfrågor
  • Delta i projekt och utföra ad hoc-uppgifter
Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har efter studierna skaffat dig ca 3-5 års kvalificerad erfarenhet av redovisning eller revision. Du har erfarenhet av att arbeta med intern kontroll, väsentlighet och risk. Vidare besitter du förmågan att tolka redovisningsregelverk för att sedan på ett lättförståeligt sätt presentera och kommunicera slutsatser. Du är också van vid att inte enbart ta fram rekommendationer utan att även implementera lösningar. Du har en bra engelska i såväl tal som skrift.

Du som person
Som person är du strukturerad och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete.För att lyckas i rollen besitter du förmågan att självständigt identifiera vad som behöver göras och därefter kunna ta egna initiativ. Då rollen innebär flera kontaktytor internt är det viktigt att du är en lyhörd och smidig person som har lätt för att driva igenom förändringar, inge ett förtroende samt få med dig dina medarbetare ”på tåget”. Slutligen tror vi att du är uthållig i den bemärkelsen att du med energi och vilja orkar driva arbetet hela vägen in i mål.

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. I denna rekrytering samarbetar Bisnode med Prodiem AB. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Hannah Plogell tfn 073-303 36 11 eller Anna Abrahamsson tfn 070-691 01 35 på Prodiem.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 nov
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Rekryteringen hanteras av
Prodiem AB