Bolagssupporten Stockholm AB · Publicerad 5 nov

Veidekke Bostad AB ingår i den norska börsnoterade koncernen Veidekke ASA som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Koncernen omsätter drygt 30 miljarder norska kronor och har drygt 8 000 anställda i Skandinavien. Sedan starten 1936 har företaget aldrig gått med förlust!

Tillsammans förverkligar vi våra kunders bostadsdrömmar! Veidekke Bostads verksamhet innefattar hela processen inom bostadsutveckling. Från idé, mark- och fastighetsförvärv, planprocess och projektering till försäljning, produktion och inflyttning. Den yttersta målsättningen med vår verksamhet är att förverkliga bostadsdrömmar genom att skapa områden och klimatkloka boendemiljöer där människor vill leva, nu och i framtiden.

Veidekke Bostad har vuxit kraftigt och har som målsättning att fortsätta växa. Under 2017 såldes knappt 1 000 bostäder och vid utgången av verksamhetsåret fanns drygt 2 000 bostäder i produktion.
Bolaget har drygt 100 anställda, en omsättning på ca. 3 miljarder svenska kronor. Företaget håller en fortsatt god lönsamhet och har som mål att dubbla verksamheten.

För Veidekke söker vi nu en Ekonomi- och redovisningschef som aktivt vill bidra till att driva och utveckla verksamheten framåt på deras resa mot en dubblerad omsättning.

I rollen kommer du bland annat arbeta med:
  • Personalansvar för en grupp om ca 10 personer
  • Att se till att ekonomi och redovisning följer lagar, regler och principer samt ger en rättvisande bild av bolagets finansiella ställning.
  • Koncernens och ingående bolags bokslut, årsredovisningar och andra förekommande rapporter samt myndighetsrapportering.
  • Att tillsammans med Controller-team se till att affärssystemet underhålls och uppfyller organisationens krav ur finansiella aspekter.
  • Förbättra processer och rutiner hos ekonomiavdelningen och i bokslutsprocesserna.
  • Underhålla och utveckla företagets redovisningspolicy och redovisningshandbok.
  • Fastighetstransaktioner

Vi tror att du är civilekonom eller har likvärdig utbildning inom redovisning samt har en gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. Du är en van ledare med skinn på näsan och gillar att vara med och påverka. God erfarenhet av fastighetstransaktioner mellan interna såväl externa bolag i byggbranschen är mycket meriterande. Tidigare erfarenheter från M&A är meriterande. Du är en person som ser positivt på nya redovisnings- och skattefrågor och du vill gärna vara med och förstå affären. Du trivs i en föränderlig organisation och kan skapa struktur i en ad-hoc baserad miljö. Vi tycker även att det är viktigt att ha roligt på jobbet samt att hålla en god stämning med en bra gemenskap.

Du rapporterar direkt till CFO. Bolaget sitter i väldigt fina lokaler i Solna Business Park.

I denna rekrytering samarbetar Veidekke Bostad AB med Bolagssupporten Stockholm AB. Veidekkes önskemål är att alla frågor och ansökningar till tjänsten sker genom Bolagsupporten Stockholm AB. Vi tar löpande in kandidater för intervjuer. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, då rollen skall tillsättas snarast möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Bolagssupporten Stockholm AB är ett snabbt växande konsult- och rekryteringsbolag specialiserat inom ekonomi. Vi bygger vår verksamhet på långsiktighet – både för våra samarbetspartners, kandidater och konsulter. Vi undviker osäkra anställningsformer och erbjuder istället goda utvecklingsmöjligheter och förmåner. Vi vill att alla ska trivas på arbetsplatsen. De konsulter som arbetar för oss är därför inte matchade mot ett enskilt uppdrag för att just den individen fanns tillgänglig för stunden, utan för att vi är övertygade om att individen är rätt person på rätt plats.

Vår rekryteringsverksamhet är byggd på samma värderingsgrund som vår konsultverksamhet. Rätt person på rätt plats. Vi har under många år arbetat i ledande befattningar inom ekonomi och under dessa år även suttit med i rekryteringsprocesser som rekryterande chefer för många ekonomer. Vi har därför gått igenom de flesta erfarenheter i en rekrytering, bra som dåliga.

Bolagssupporten jobbar med många av Sveriges större och internationella bolag likväl som lokala startups.

Besök oss på http://www.bolagssupporten.se och på sociala medier:
https://www.linkedin.com/company/bolagssupporten-stockholm-ab/
https://www.facebook.com/Bolagssupporten/
https://www.instagram.com/bolagssupporten/
+ Läs mer om företaget