Green Cargo · Publicerad 16 apr 2020

Till Green Cargo i Solna söker vi en strategisk inköpare inom fordon. Är du nyfiken på ett nytt jobb? Sök här!

Har du erfarenhet av inköp inom teknik och vill du vara med och påverka för en lång tid framöver? Vi rekryterar en strategisk inköpare inom kategorin fordon till Green Cargo. Läs vidare och sök jobbet!

Green Cargo står inför tio spännande år, med många stora investeringar och satsningar, där du som strategisk inköpare kommer spela en nyckelroll. Visionen - järnvägslogistik i världsklass - är ledorden för det förändringsarbete som just nu görs i inköpsorganisationen, där en modern Sourcing/Supply Management-kultur byggs upp. Sök jobbet här!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Green Cargos flotta av eldrivna lok kommer att förnyas under de närmaste tio åren, vilket innebär enorma investeringar och fantastiska möjligheter för en inköpare att sätta prägel och bidra för lång tid framåt. Här spelar du i rollen som strategisk inköpare fordon en central och viktig roll både i arbetet att utveckla inköpsorganisationen och att strategiskt och taktiskt jobba med investeringarna i nya lok.

Förutom en central roll med stor möjlighet att påverka, kommer du till ett team som alla har ett brinnande intresse för teknik och som ser fram emot att bolla idéer och utmaningar med dig. Du och en kollega kommer specifikt att jobba tätt ihop med kategorin fordon. Här erbjuds du också mycket flexibilitet och frihet under ansvar.

Vi har ett positivt arbetsklimat, uppmuntrar varandra och drivs av att nå mål tillsammans för ett högre syfte - att göra en insats för hållbar och grön logistik!

Dina framtida arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare fordon kommer du att ansvara för inköpskategorierna inom fordon det vill säga lok, vagn och verkstad:
  • i tvärfunktionellt samarbete utveckla inköpsstrategier enligt 5i-metodiken
  • ha ett delat taktiskt ansvar med en kollega för respektive kategori inom Fordon
  • driva inköpsprojekt av lok och vagn samt underhåll inklusive komponenter och reservdelar
  • bidra till att säkerställa kundeffektiva lösningar genom nära samverkan med leverantörer
  • ansvara för hela inköpskedjan för inköpsstrategierna inom sitt ansvarsområde
  • utveckla och strukturera leverantörsbasen genom SRM - Supplier Relationship Management
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer vara en del i ett trevligt team som består av nya kollegor såväl som erfarna Green Cargo-medarbetare. Parallellt med en erfaren kollega kommer du att driva kategoriområde fordon. Som medarbetare i inköpsorganisationen kan du också komma att vara delaktig i upphandlingar och förhandlingar inom andra inköpskategorier på Green Cargo.

Du rapporterar till Andreas som är Inköpschef på Green Cargo sedan årsskiftet och som har lång och bred erfarenhet av inköpsarbete. Andreas är en närvarande och aktiv chef som både kommer att leda arbetet i gruppen och den förändring som inköpsorganisationen kommer att genomgå. Andreas kommer även vara engagerad i egna inköpsprojekt.

Green Cargo sitter i lokaler centralt i Solna med närhet till kollektivtrafik. Tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt och önskat tillträde är under september.

VEM ÄR DU?

Till rollen som Strategisk inköpare fordon söker vi dig som:
  • har flera års erfarenhet av inköp i en teknisk miljö, som exempelvis tåg, flyg eller fartyg
  • har god teknisk kunskap (ett plus om du kan läsa konstruktionsritningar!)
  • har en högskoleexamen inom teknik, inköp, logistik eller annat relevant område
  • har flytande språkkunskaper både i svenska och engelska, eftersom vi kommunicerar en hel del på bägge språken
Har du jobbat med kategoristyrning och 5i-metodiken ser vi det som meriterande. Att prata tyska är också meriterande eftersom vi inom inköpskategori fordon har flertalet tyska leverantörer.

Som person ser vi att du är systematisk i ditt arbetssätt och trivs med en strukturerad arbetsmetodik. Du kommer att få arbeta självständigt och får saker att hända och trivs med att ta ansvar för resultatet. Du är öppen i ditt sätt att vara och gillar att vara med och påverka och driva förändringar när det gäller arbetssätt och metodik. Du har en god kommunikativ förmåga och inspirerar andra till att planera och förverkliga idéer.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 juni 2020
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga