ICA Banken · Publicerad 11 okt 2021

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?

Varje dag är en härlig utmaning på ICA Banken & ICA Försäkring. Varför det? Jo, för att hela vår bransch håller på att förändras. Och den förändringen öppnar för spännande utmaningar där gamla invanda sätt att jobba utmanas. Det betyder också att vi måste hålla oss i konstant utveckling. På riktigt. Både som individer och som verksamhet. Vi behöver föra samman innovation och digitalisering i en härlig kombination, där vi tillsammans kan hitta de där smarta och praktiska lösningarna som kunderna knappt vet om att de behöver. Än.

Rollen

Som Regelverksansvarig inom oberoende riskkontroll får du vara med och utveckla och bygga rollen som är ”navet” för ICA Bankens oberoende riskkontroll. Med det krävs att du är självgående och en genomförare, samtidigt som du dagligen är i händelsernas centrum och har hela organisationen som dina intressenter. Där fungerar du som en operativ resurs inom ditt ansvarsområde. Denna tjänst är stationerad på ICAs huvudkontor i Solna. Du rapporterar direkt till Chief Risk Officer och ingår i ett team på fem personer.

Delar av arbetsuppgifterna
  • Ansvara för externa och interna regelver
  • Nya regelverks inverkan på verksamheten och konsekvensanalys av dessa
  • Sammanhållande resurs för dokumentation inom området
Vem är du?

För att lyckas i rollen har du flerårig erfarenhet och intresse av regelverk och dess efterlevnad. Som person är du nyfiken och uppmärksam på vad som gäller och nya regler som kommer inom riskområdet. Du är noggrann och uttrycker dig på ett korrekt sätt i tal och skrift.

Du har troligen några års erfarenhet från bank- och finanssektorn, alternativt från någon av de stora revisionsbyråerna.

Din kompetens
  • Högskoleutbildning inom relevant område t ex ekonomi eller juridik,
  • Van vid att arbeta i en koncern som präglas av en dynamisk och snabbrörlig miljö med en stor bredd av arbetsuppgifter.
  • Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska och engelska
  • Hög digital mognad
  • Analytisk förmåga med erfarenhet av att tolka och bedöma olika regelverk
Om ICA Banken

ICA Banken vill vara en attraktiv arbetsplats för alla och vår ambition är en arbetsplats som stimulerar kreativitet och initiativ och där människor utvecklas tillsammans. Vi övertygade om att ett gemensamt förhållningssätt och en gemensam syn på grundläggande värderingar ökar tydligheten mot kund och attraktionskraften bland såväl nuvarande som framtida medarbetare. Så vi hoppas att dina personliga värderingar överensstämmer med våra; Enkelhet, Entreprenörskap och Engagemang. ICA Banken startade sin verksamhet 2001 och ingår i ICA Gruppen.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på jan.rosing@wise.se eller 076-620 29 52. Vi ser fram emot din ansökan snarast via www.wise.se dock senast den 25 oktober 2021. Urval påbörjas omgående då tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. På grund av GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga