Nobina Sverige AB · Publicerad 12 sept 2019

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Vi ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. Läs mer på www.nobina.se

På uppdrag av vår kund Nobina söker vi en strategisk inköpare för bränsle, oljor och kem. Har du gedigen erfarenhet av strategiskt inköp, god förhandlingsvana och förmåga att självständigt driva förhandlingar samt att driva kategoriteam? Då kan du vara rätt person för Nobina!

Rollen
I rollen kommer du att ha kategoriansvar för bränsle, oljor, och kem.Du ansvarar för leverantörsrelationer och leverantörsutveckling i utpekade kategorier med syfte att maximera värde, följa och säkerställa QDC gentemot avtalen och se till att leverantörerna följer avtal.

Övriga arbetsuppgifter:
 • Identifiera och hantera leverantörs- och försörjningsrisker.
 • Utmana och genomföra kategoriplaner, upphandlingar enligt inköpsstrategi.
 • Förhandla och dokumentera avtal och inköpspriser.
 • Utveckla förståelse för leverantörsmarknadens komplexitet och kostnadsstruktur, för att uppnå maximal nytta i leverantörsbasen/marknaden
 • Identifiera och driva nya affärsmöjligheter och idéer från leverantörsmarknaden för att skapa värde.
 • Förstå leverantörsmarknadens villkor, komplexitet, trender och möjligheter.
 • Konvertera kategorispecifika affärsbehov till upphandlingsprojekt genom aktivt arbete med kategoristrategin.
 • Följ Nobina Code of Conduct och Nobinas värderingar
 • Säkerställa att leverantörsavtal och relaterad data är uppdaterade i avtalsdatabas.
 • Delta och samordna ”leverantörs audits”, uppföljningsmöten med leverantörerna.
 • Planera, följa upp och hantera finansiella rapporter för kategorin.
Du rapporterar till inköpschefen på Nobina. Tjänsten är placerad i Solna norr om Stockholm.

Din bakgrund
Gedigen erfarenhet av strategiskt inköp och kategoriansvar är ett krav för att du ska bli aktuell för tjänsten som strategisk inköpare. Du måste vara en van förhandlare som självständigt kan driva upphandlingar och leda kategoriteamet. För att bli aktuell för tjänsten ser vi också att du ar relevant utbildning inom inköp och/eller civilingenjörsutbildning. Därtill behöver du ha god Excelvana. Ett stort systemintresse med erfarenhet från något avrops-/inköpssystem eller liknande är nödvändigt för rollen samt förståelse för inköpsprocessen i stort och användningen av lämpliga verktyg. Erfarenhet från kategorin Drivmedel är meriterande men inget krav. Din kommunikationsförmåga är god och du har inga problem att uttrycka dig i tal och skrift, varken på svenska eller engelska.

Nyfikenhet, noggrannhet och struktur kännetecknar dig som person och din väl utvecklade affärsmässiga sida gör dig till en värdefull resurs i både upphandlingar och i relationer med företagets interna och externa intressenter. Du uppfattas av andra som en stabil och trygg person som sällan släpper fokus på mål och resultat. Du är drivande med god initiativförmåga, vilket gör att du trivs med att driva förändringsprocesser, där också din väl utvecklade analysförmåga kommer till sin rätt.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Sista ansökningsdag är den 24 september 2019. Vi hanterar ansökningar löpande varför tillsättning kan komma att ske tidigare. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark på 070 786 80 99.

Sökord: strategisk inköpare strategical buyer kem olja bränsle däck inköpare drivmedel Excel leverantörsavtal inköpssystem Nobina Solna Stockholm
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 sept 2019
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga