OBOS Nya Hem · Publicerad 20 nov 2020

Söker du en roll där du får arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? OBOS Nya Hem söker nu en driven och affärsinriktad Business Controller som vill vara med och starta upp OBOS Nya Hem. Bolaget är i uppstartsfas och tjänsten är en nyckelroll inom bolaget. Det är en unik möjlighet att få vara med på en spännande resa.

Vad kan OBOS Nya Hem erbjuda dig?
OBOS är en av Nordens och Sveriges största bostadsutvecklare. Koncernen har ca 2 600 anställda. Under 2019 sålde OBOS 3 400 bostäder i Sverige och Norge, och under de kommande åren kommer koncernen att växa ytterligare. OBOS koncernen lanserade i 2020 sin storstadssatsning i Sverige med bolaget OBOS Nya Hem. Strategin är att innan 2026 sälja 1 000 bostäder årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Om rollen
I rollen som Senior Business Controller kommer du arbeta övergripande och vara huvudansvarig för bolagets ekonomi, uppföljning och analys för att stödja verksamheten. Du kommer arbeta verksamhetsnära och ha många kontaktytor inom organisationen, både i Sverige och Norge. Du har ett tydligt affärstänk och kommer agera finansiell och strategisk sparringpartner till VD och övriga i ledningsgruppen.

Du ingår i ledningsgruppen för OBOS Nya Hem. Du rapporterar till Ekonomi- och Finansfunktionen i koncernen med säte i Oslo och tillhör ekonomifunktionen för Norge och Sverige.
  • Ansvar för bolagets ekonomi, uppföljning och rapportering
  • Driva budget- och prognos processen samt likviditetsuppföljning
  • Ansvar för framtagning av ekonomiska beslutsunderlag
  • Ansvar för bolagets projektuppföljning
  • Uppföljning och framtagande av KPI:er
  • Stötta verksamheten i affärskritiska frågor och aktivt föreslå åtgärder
  • Delaktig i att bistå vid fastighets- och markförvärv
  • Utbilda samt agera stöd och bollplank till verksamheten
  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
  • Ansvar för och deltaga i olika större planerade projekt samt diverse ADHOC projekt
Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning och arbetat flertalet år som verksamhetsnära Business Controller eller motsvarande roll. Du är van att driva uppföljning och analys samt budget- och prognosprocessen och har goda redovisningskunskaper. Du har stort systemintresse och goda kunskaper i Excel. Har du erfarenhet från bygg och/eller fastighetsbranschen är det starkt meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är framåtlutad, proaktiv, affärsinriktad och positiv. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en föränderlig miljö. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar OBOS Nya Hem med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
OBOS är en av Nordens och Sveriges största bostadsutvecklare. Koncernen har ca 2 600 ansatte. Under 2019 sålde OBOS 3 400 bostäder i Sverige och Norge, och under de kommande åren kommer koncernen att växa ytterligare. OBOS koncernen lanserade i 2020 sin storstadssatsning i Sverige med bolaget OBOS Nya Hem. Strategin är att innan 2026 sälja 1 000 bostäder årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 dec 2020
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga