Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB · Publicerad 28 aug 2020

Lockas du av att komma till ett välkomnande bolag i en koncern ledande i sin bransch? Söker du en tjänst inom Business Control, där du erbjuds tydligt mandat med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten utifrån dina egna idéer och förslag? Vill du arbeta brett och affärsnära, i en roll med stort eget ansvar? Då ska du definitivt läsa vidare.

Detta söker vi
För tjänsten som Business Controller på Orkla Confectionery & Snacks söker vi dig som vill arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö. Du kommer att arbeta i en bred och affärsnära roll med bland annat budget, prognos, uppföljning och analys av valda delar av verksamheten. Du har ett tätt samarbete med flera tvärfunktionella team och kommer att ha direktkontakt med delar ur den svenska ledningsgruppen. Du tillhör ett team om tre medarbetare och rapporterar direkt till chefen för Business Control. I tjänsten erbjuds du stort förtroende och mycket eget ansvar, och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter inom Orkla-koncernen.

Tjänsten är placerad i fina lokaler i Solna, med närhet till bra förbindelser med kollektivtrafik.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
  • Ansvara för att utarbeta budget och prognos
  • Uppföljning och analys av priser och rabatter samt marknadsförings- och råvarukostnader
  • Vara verksamhetens Finance Business Partner, dvs. bollplank och expert inom ditt ansvarsområde
  • Stötta försäljnings- och marknadsavdelningen med rapporter samt utbildningar i BI-system
  • Ansvara för Business Case i tätt samarbete med marknadsavdelningen
  • Aktivt delta i, eller driva löpande processutveckling, effektiviseringsarbete och övriga projekt inom ditt område
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi i kombination med minst tre-fyra års relevant arbetslivserfarenhet. Du arbetar troligtvis som Business Controller idag och har med fördel arbetat i en snabbrörlig och dynamisk verksamhet. Erfarenhet inom FMCG är meriterande, men inget krav. Du har stor vana och goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel. Slutligen ser vi positivt på om du tidigare arbetat med eller lockas av att delta i förändringsprojekt, harmonisering av processer, effektiviseringsåtgärder och motsvarande.

Du som person
För att lyckas i rollen som Business Controller på Orkla ser vi att du är en driven och effektiv person som trivs när det händer saker. Orkla verkar i en snabbrörlig och föränderlig bransch och vi ser därför positivt på att du aktivt strävar efter att bidra med din kunskap, dina idéer och nya infallsvinklar. Du har med andra ord god initiativförmåga och gillar att vara med och påverka. Du har hög analytisk förmåga och trivs i en verksamhetsnära roll med breda kontaktytor. Då du kommer att samarbeta med många i organisationen är det lika viktigt att du framställer korrekt och relevant information, som att du förmedlar den på ett pedagogiskt sätt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Orkla Confectionery & Snacks med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl, tfn 073-44 55 014 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Orkla är den ledande aktören inom FMCG i Norden och Baltikum, och har även viktiga marknader i Centraleuropa, Österrike och Indien. Vi har 18.000 anställda som är verksamma i 20 länder och en omsättning på 37 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande kex- och snacksleverantör med välkända och starka varumärken såsom OLW, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Utvalda, Brago, Panda m.fl.. Vi tillverkar och säljer produkter inom segment som kex, chips, nötter, popcorn, ostsnacks, choklad och lakrits. Orkla Confectionery & Snacks Sverige har ca 600 medarbetare och en omsättning på 1,5 miljarder.

Läs mer om företaget på https://www.orkla.se/ och https://www.orkla.se/om-oss/confectionery-snacks/
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga