Ottobock · Publicerad 20 sept

Har du erfarenhet av upphandlingsarbete mot landsting? Kanske jobbar du redan idag inom medicinteknik? Ottobock är världsledande som leverantör av ortopedtekniska komponenter och driver, genom affärsområdet Medical Care, även 18 egna ortopedtekniska kliniker i Sverige. Vi har en spännande resa framför oss med ambition att tydliggöra vår kompetens och även presentera nya lösningar som kostnadseffektivt adresserar patientbehoven.

Ottobock är ett ledande varumärke på den ortopedtekniska marknaden. Via vår nordiska organisation erbjuder vi högkvalitativa, innovativa och tekniskt avancerade produkter och tjänster som hjälper människor att återställa och förbättra sin rörlighet och självständighet.

Tillsammans med vårt koncernbolag Aktiv Ortopedteknik tillhandahåller vi proteser, ortoser, rullstolar, ortopedtekniska tjänster och rehabilitering till våra kunder (primärt landsting) och slutanvändare (patienter och konsumenter) via 18 ortopedtekniska kliniker över hela Sverige. Till det svenska teamet söker vi nu en Tender Specialist med stor erfarenhet av upphandlingsarbete mot landsting.

Din framtida utmaning

Som Tender Specialist är du en nyckelperson för att säkra nuvarande avtal och vinna nya. Du leder arbetet med en strategisk ansats och ett pragmatiskt genomförande. Primärt arbetar du med affärsområdet Medical Care och våra kliniker, där landstingen köper upp försörjning av ortopedtekniska hjälpmedel till patienter samt rehabilitering. Du kommer också att arbeta med vårt Product Company som säljer produkter och komponenter direkt till kliniker som landstingen själva driver.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Hålla alla anbudsprocesser dokumenterade, uppdaterade och kommunicerade.
  • Vara den övergripande samordnaren för övervakningen av kommande anbud.
  • Leda processen att förbereda ett bud i en anbudsprocess samt fungera som stöd till klinikerna.
  • Utvärdera och identifiera nya möjligheter (regioner och marknadssegment) samt - utifrån din expertis - bidra till att forma teamets arbete för att realisera möjligheterna.
  • Fungera som huvudkontakt för landstingens upphandlingsenheter; driva en kontinuerlig och proaktiv dialog med relevanta befattningshavare.
  • Dokumentera och utveckla ”best practise” samt genomförandet av detta inom koncernenen.
Som vår Tender Specialist kommer du även internt att ha en pedagogisk roll angående upphandlingsprocesser gentemot våra klinikchefer samt försäljnings- och marknadsteamet.

Vårt erbjudande till dig

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kunskap och hög yrkesstolthet. Du kommer att ingå i teamet Medical Care Sales som för närvarande är 4 personer. Du rapporterar till Sales Manager för Medical Care. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Solna, Stockholm.

Din bakgrund/profil

Du har en gedigen aktuell och relevant erfarenhet av upphandlingar mot landsting och det är meriterande om du har erfarenhet inom medicintekniska produkter eller tjänster. Det är meriterande om du har en juristexamen eller motsvarande, men inget krav. Du behöver dock ha god kunskap om lagstiftningens möjligheter och begränsningar.

Du ser vikten av och har fallenhet för att dela din kunskap och erfarenhet internt. Vidare har du erfarenhet av projektledning och är van vid tvärfunktionella samarbeten. Som person är du driven, affärsmässig, strukturerad. Du har en välutvecklad samarbetsförmåga och samtidigt utmanar du gärna de sätt vi arbetar på idag.

Ansökan & mer information

För att ansöka klicka på ”sök tjänst” och ladda upp ditt CV och personliga brev senast 11 oktober. OBS! Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Kontakta Ana Acosta på ana.acosta@roirekrytering.se eller 070-142 80 07 vid frågor.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Ottobock

För snart hundra år sedan grundades företaget av dess namne, Otto Bock, som började tillverka proteser och ortopediska hjälpmedel åt skadade soldater från första världskriget. Bolaget är fortfarande helt familjeägt och drivs idag av dottersonen, professor Hans Georg Näder. Med över 8 000 anställda fördelade på 50 marknader världen över, och en årlig omsättning på 1 000 MEUR, är Ottobock ett ledande företag inom den ortopedtekniska branschen. Globala huvudkontoret ligger idag i Duderstadt, Tyskland.

Ottobock har över 630 anställda i Norden och en årlig omsättning på cirka 110 MEUR. Vårt moderbolag, Ottobock Healthcare, är verksamt på 50 marknader över hela världen har en årlig omsättning på cirka 1 000 MEUR. Vår vision är att utmärka oss som världsledande när det gäller att upprätthålla och återskapa människors oberoende.

Detta gör vi genom att hjälpa människor att öka sitt fysiska välmående, självförtroende, oberoende och rörlighet genom högkvalitativa, innovativa och tekniskt avancerade produkter, tjänster och utbildningar. Läs gärna mer på www.ottobock.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 nov
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga