PostNord Strålfors AB · Publicerad 15 okt 2019

Strålfors ska nu utöka sin ekonomifunktion och söker därför en affärsfokuserad Business Controller. Attraheras du av att få arbeta i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö i ett av nordens ledande företag inom digital kommunikation? Vill du arbeta i en bred och utvecklande roll med många kontaktytor? Strålfors är inne i en spännande och dynamisk fas, och har du ett stort intresse för vad den digitala transformationen skapar ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
Vi söker nu en affärsinriktad och analytisk medarbetare till enheten Business Control inom Strålfors. Du kommer att arbeta mot den svenska verksamheten med bland annat analys, resultatuppföljning, budget, prognoser samt affärsstöd. Du kommer ha en proaktiv roll och genom ekonomiska analyser stötta verksamhetens ledning och chefer. Vidare kommer du kontinuerligt delta i förbättrings- och utvecklingsarbete för att effektivisera processer, arbetsmetoder och verktyg. Tjänsten är placerad på Strålfors huvudkontor i Solna och du kommer att arbeta nära samt rapportera till Ekonomichef för Sverige, tillika koncernens CFO.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av:
  • Kostnads- och resultatuppföljning inklusive analys
  • Lönsamhetsuppföljning och kassaflödesanalyser
  • Budget- och prognosarbete
  • Arbete med Business Case
  • Att vara delaktig i och driva affärsplaneringsprocessen
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra processer och rutiner
  • Att vara delaktig i arbete kopplat förvärv
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har cirka 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från en affärsinriktad roll. Du har troligtvis arbetat några år inom Revision, Management Consulting, Corporate Finance, Business Control eller motsvarande. Vidare har du god systemvana och mycket goda kunskaper i Excel. Har du erfarenhet av arbete med BI-lösningar är det ett plus. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du som person
För att trivas i rollen ser vi att du är en strukturerad person som inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och förmågan att tänka strategiskt och se till helheten. Du trivs i samarbetet med andra och arbetar gärna i en roll med såväl interna som externa kontaktytor. Strålfors har höga mål för sin verksamhet och ser mycket positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar inom ditt område. Du trivs med att vara med och påverka, och strävar efter att bidra med din kompetens och personlighet i arbetet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Strålfors med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-99 99 701.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Business controller, Business control, Revision, Konsult, Managementkonsult, Revisor, Controlling, Management Consulting, Ekonomi, Finance.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starkare kundrelationer. Vi säger inte åt våra kunder vad de ska göra eller kommunicera. Vi utformar aldrig deras strategier. Vi ger dem istället kunskap, verktyg och system som gör det möjligt. Vi är också övertygade om att vi måste arbeta smartare, effektivare och mer lönsamt. Och att vi måste göra det tillsammans. Strategiska partnerskap, kunskapsutbyten och samarbete är viktigare än någonsin tidigare. Strålfors har hjälpt cirka 2000 kunder representerade i samtliga nordiska länder. Verksamheten som firat 100 år, har idag cirka 750 anställda. Postnord Strålfors omsätter cirka 2 miljarder kronor med god lönsamhet varav cirka 1 miljard kronor i den svenska verksamheten. Strålfors köptes ut från börsen 2006 och är idag ett helägt dotterbolag i Postnord AB. Läs mer om företaget på https://www.stralfors.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 dec 2019
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller , Revision

Inga fler liknande jobb tillgängliga