SJR AB Konsultverksamheten Ekonomi · Publicerad 19 sept

För kunds räkning söker vi nu en Business Analyst/Controller till ett konsultuppdrag med start omgående. Uppdraget sträcker sig fram till och med april och kunden har sina lokaler i Solna.

I rollen som Business Analyst/Controller kommer du att stötta ekonomifunktionen i alla aspekter av finansiell styrning, planering och förvaltning av investeringar i marknadsföring och fasta kostnader för Sverige. Du kommer att rapportera till Business Controllern och du kommer att ha många kontaktytor ute i verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Analys av kostnader och korrekta kostnadsprognoser
  • Helhetsansvar för månatlig intern rapportering av kostnader för fast produktion, marknadsföring och overheads till samtliga affärsenheter
  • Äga och utveckla interna mallar för affärskritiska processer som business cases och sortimentslönsamhet
  • Vara behjälplig i olika affärsprocesser såsom den årliga budget och innovationsprocessen
  • Administrera masterdata för kostnadsställen och internordrar
  • Månatlig rapportering av personalkostnader i samarbete med HR
  • Extern rapportering till myndigheter
  • Driva kontinuerlig förbättring, harmonisering och förenkling av rapporter/processer.
  • Backup till Super User i Business Object (BO), utveckla, distribuera, utbilda och bygga standardrapporter.
Vem söker vi?

För att passa i rollen tror vi att du har ca 2-3 års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter samt har god erfarenhet av att arbeta tvärfunktionellt. Därtill är du van vid att utveckla ekonomiska verktyg, har avancerade kunskaper inom Excel och gärna erfarenhet av SAP. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet från FMCG.

Som person är du en "doer" med driv och vilja att utveckla. Du har en kommunikativ och pedagogisk förmåga och är van vid att hantera olika målgrupper. Du strävar efter förenkling och harmonisering och inspirerar genom handling snarare än ord.

Din ansökan
Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta Malin Lindqvist på 08-407 55 09. Urval och intervjuer sker löpande.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Som konsult har du nära kontakt med din personliga konsultchef och SJR anordnar regelbundet konsultträffar där du möter dina arbetskollegor som arbetar på andra uppdrag.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 okt
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga