SJR AB · Publicerad Igår 00:00

SJR söker en Financial Controller till ett föräldravikariat om cirka ett år. Uppdragsstart är i början på november och förväntas pågå cirka ett år. Kunden har sitt huvudkontor för sin nordiska verksamhet i Solna.

Du erbjuds en bred roll i en liten internationell organisation där arbetskulturen präglas av positivitet och högt i tak. I rollen kommer du att ha personalansvar för två ekonomiassistenter och du kommer ha det övergripande ansvaret för redovisningen. Du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Sammanställa balansräkning
  • Rapportering och analyser av konton
  • Intrastatrapportering
  • Årsredovisningar och deklarationer
  • Månadsbokslut och kvartalsbokslut
En lämplig bakgrund är att vara civilekonom eller liknande med redovisningsinriktning samt att du har ett par års erfarenhet av likande arbetsuppgifter, gärna i en internationell miljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av SOX och US GAAP samt att du har arbetat med nordiska bolag. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i SAP. Koncernspråket är engelska varför det är av stor vikt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vi förutsätter att du är en van Excel-användare.

Din ansökan
Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta Charlotte Österlind på 08-407 55 06. Urval och intervjuer sker löpande.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.


Som konsult har du nära kontakt med din personliga konsultchef och SJR anordnar regelbundet konsultträffar där du möter dina arbetskollegor som arbetar på andra uppdrag.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR in Scandinavia (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag med inriktning mot Ekonomi och Bank & Finans. Sedan 1993 har SJR byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 200 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North-listan. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. SJR arbetar med uppdrag till privata näringslivet, myndigheter och statliga bolag.
+ Läs mer om företaget