SJR · Publicerad 24 okt 2019

Söker du en bred och kvalificerad ekonomiroll där du får möjlighet att arbete med frågor inom såväl koncernredovisning och treasury som legal och operativ rapportering? Som Financial Controller i Apotekets koncernekonomi-team erbjuds den möjligheten. Gruppen består av fem medarbetare, varav två Financial Controllers och två Systemekonomer som rapporterar till Chefen för Koncernekonomi.

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter kommer till stor del bestå av både legal och operativ redovisning & rapportering, innefattande bland annat:
 • Månadsbokslut, periodiseringar och värderingar
 • Månatlig koncernredovisning i enlighet med IFRS som inkluderar framtagande av finansiella rapporter och beräkning av finansiella nyckeltal
 • Skatteberäkning, deklarationer & momsredovisning
 • Pensionsredovisning (IAS19) och redovisning av leasing (IFRS16)
 • Framtagande av publika delårsrapporter och samt års- och hållbarhetsredovisning
 • Implementering av nya redovisningsprinciper
 • Övrig relevant rapportering till såväl ägare (Näringsdepartementet) som bank och andra parter samt mycket kontakt med externa revisorer
Koncernekonomi ansvarar även för att säkerställa och optimera finansiering vilket innebär treasury-relaterade arbetsuppgifter som:
 • Analys av likviditetsflöden och upprätta likviditetsprognos
 • Upprätta månatlig finansiering vid månadsslut
 • Kontakter med banker och andra finansiella aktörer
 • Utvärdera och analysera initiativ avseende betallösningar
Inom ovanstående områden kommer du också löpande att driva och/eller delta i olika utredningar eller projekt. Du kommer delta i krav och tester i systemrelaterade utvecklingsprojekt. Vidare kommer rollen även innebära samarbete med Business Control gällande budget /prognos och operativ rapportering.

Din bakgrund

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom redovisning. Därefter har du minst fem års erfarenhet från redovisning och/eller revision. Du har god förståelse för både regelverk och för redovisning i komplexa, transaktionsintensiva miljöer. Har du erfarenhet av treasury-relaterade arbetsuppgifter är det meriterande, men ett intresse är viktigast.

Som person är du strukturerad och analytisk och kan växla mellan detaljer och helhet. Du är driven och lösningsorienterad samt trivs med att ta eget ansvar inom dina specialistområden. Vidare bör du också trivas i en roll med många kontaktytor och vara kommunikativ och social.

För rätt person finns här mycket goda utvecklingsmöjligheter med potential att axla ett större ansvar på sikt.

Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apotekskedja med ca 3 500 anställda och närmare 400 apotek över hela landet. Vi erbjuder ett brett sortiment av varor och tjänster inom läkemedel och hälsa till privatpersoner, företag och producenter inom vård och hälsa. Ett liv i hälsa är en vision som leder oss att skapa värde för kunder, medarbetare och för samhället i stort. De produkter och tjänster som vi erbjuder bidrar till ett hållbart samhälle genom att visa omtanke för människan och miljön. Vår ambition är att vara ett värdeskapande företag som tar hänsyn till mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och etiska frågor i hela värdekedjan. Apoteket har vunnit utmärkelsen "Sveriges mest hållbara företag" både 2016 och 2017.

På Apotekets huvudkontor samarbetar en rad specialister inom olika funktioner så att vi kan erbjuda våra kunder produkter och tjänster som gör det enklare att må bra. Här finns avdelningar som Logistik, Marknad, IT, Ekonomi, HR, Hållbarhet & Juridik, Kundererbjudanden, Apodos och Vård. Huvudkontoret finns i moderna och fräscha lokaler i Solna, nära till fina träningsmiljöer och kommunikationer.

Ansökan

I denna rekrytering har Apoteket valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12. Vi intervjuar löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Financial controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 dec 2019
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga