SJR · Publicerad 16 sept 2021

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Gruppledare koncernekonomi till Peab AB i Solna eller Förslöv

Peab erbjuder nu en riktigt spännande tjänst som gruppledare för koncernredovisningsekonomi inom affärsområdet projektutveckling som består av ca 150, både helägda och delägda, bolag.
Tillsammans med två kollegor i koncernekonomiteamet driver du konsolidering och rapportering för affärsområdet. Det är en interaktiv funktion där du har mycket interna kontakter och samarbete med bla.controllers ute i verksamheten.

Du rapporterar till koncernredovisningschef för Peab AB och tjänsten kan vara placerad antingen i Solna eller i Förslöv.

Dina Arbetsområden
  • ansvar för koncernredovisning och rapportering för affärsområdet Projektutveckling.
  • tillsammans med teamet ansvara för utveckling och förbättring av processer.
  • stöd kring redovisningsmässiga effekter vid förvärvs- och försäljningsprocesser.
  • aktivt arbeta för utveckling och effektivisering av rutiner.
  • bevaka förändringar inom regelverk samt implementera dessa i Peab AB.
  • stöd i löpande redovisningsfrågor, moms, skatt samt årsredovisning.
Din bakgrund och dina kompetenser

För att trivas, drivas och bli framgångsrik i din roll så tror vi att du har en akademisk bakgrund, antagligen är du civilekonom med 5-10 års erfarenhet av koncernekonomi och rapportering. Du trivs i en förvärvsintensiv struktur där det händer mycket och du tycker det är roligt att vara med och utveckla avdelningen. Du är van vid att ta stort eget ansvar och du triggas av att självständigt driva ditt och teamets arbete framåt.

Du har mycket goda Excelkunskaper och gärna erfarenhet av koncernredovisning enligt IFRS.

Givna egenskaper för rollen ser vi som noggrannhet, analytisk och utvecklingsorienterad. Vi ser därtill att du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta.

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.
Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling.


Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

I denna rekrytering samarbetar Peab AB med SJR. Ansvarig rekryteringskonsult är Annie Höjman som du når på annie.hojman@sjr.se. Vi arbetar löpande med urvalet så tveka inte utan ansök så snart du kan!

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.
Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Gruppledare Koncernredovisning Peab AB
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler jobb från SJR tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga