Stadium AB · Publicerad 28 aug 2020

Vill du vara med och driva utveckling och effektivisering av processer inom Stadium och tillsammans med dina kollegor skapa framtidens ekonomiavdelning? Nu söker vi dig som är vår nya redovisningschef med placering vid Stadiums huvudkontor i Norrköping. Om du föredrar kan det finnas möjlighet att arbeta någon dag per vecka på Stadiums Stockholmskontor i Solna.

Din roll
Som Stadiums redovisningschef leder du koncernens gemensamma redovisningsfunktion och driver utveckling av rutiner och processer för att säkerställa effektivitet och god kvalitet. Redovisningsfunktionen består av tre team på totalt 17 personer som arbetar med bokföring och redovisning för samtliga bolag i Sverige, Finland, Norge och Tyskland. Du ansvarar för att leda, utveckla och motivera medarbetarna och har ett direkt personalansvar för åtta personer.

Ansvarsområdet för dig som redovisningschef är brett. Dina arbetsuppgifter kan delas in i tre huvudsakliga områden; redovisning, ledarskap och förändring. Du ansvarar för koncernens redovisning, månads- och årsbokslut (K3), moms och skattedeklarationer, likviditetsplanering och valutasäkring. Du har många kontaktytor såväl externt med revisorer och banker, som internt i samarbete med logistik, inköp och butiksledet. Du arbetar nära ledningen och rapporterar till CFO.

För att bli framgångsrik i rollen brinner du för att leda och coacha personal, drivs av att förbättra och digitalisera processer och är även duktig på att skapa relationer.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av redovisning, gärna från internationella koncerner. Du har goda kunskaper inom redovisning, koncernredovisning, moms och skatt. Du är en ledare med känsla för att kunna utveckla potentialen hos dina medarbetare genom ett coachande ledarskap. Det är meriterande om du har arbetat i en verksamhet inom retail med både butiks- och e-handelsförsäljning, men absolut inget krav.

Som person är du noggrann och strukturerad. Du är nyfiken och tycker om att leta efter ständiga förbättringar för att uppnå effektivitet och enkelhet. Du har en hög genomförandekraft och går från idé till handling och uppföljning. Du är en prestigelös teamspelare som tycker om att bygga relationer och du är tydlig i din kommunikation. Goda kunskaper i Excel samt goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav. Självklart delar du vår vision om ett aktivt liv för alla.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Stadium med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld på tfn 070-999 97 01.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Hos oss på Stadium jobbar lagspelare som brinner för försäljning, sport och sportmode. Energi, mod och laganda är några av de grundstenar som gjort att det lilla familjeföretaget från Norrköping blivit en av Nordens största sportkedjor. Men vi stannar inte där. Genom innovation och enkelhet fortsätter vi att utvecklas med nya koncept, fler produkter och varumärken på marknaden. Tävlingsandan och passionen genomsyrar allt vi gör och vår mission är att inspirera och ge fler människor möjlighet till ett aktivt liv. Stadium har ca 3500 anställda, 180 butiker i Norden och Tyskland och omsätter drygt 6 Mdr SEK.

Vi på Stadium välkomnar ständigt passionerade och viljestarka medarbetare som med glädje och energi utmanar problem och förverkligar drömmar. Vi erbjuder våra anställda ett omväxlande och stimulerande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Besök gärna vår hemsida; www.stadium.se

Join the movement.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga