Tech Data Sweden · Publicerad 3 okt 2019

It's rewarding to work at a company where YOU make a difference!

If you're passionate about the ever-changing IT industry and enjoy working in a fast-paced, collaborative progressive environment, you'll thrive at Tech Data!

Join our team to connect the world with the power of technology!

"Är du en målmedveten säljare med erfarenhet av PC-branschen är det här rollen för dig!"
Vill du arbeta med affärsutveckling av en av de största PC-leverantörerna? Är du en driven person som hela tiden vill utvecklas mer än marknaden? Då är du rätt kandidat för oss!

Plats: Spånga, Lunda industriområde

Omfattning: 100%

Start: Enligt överenskommelse

Tech Data är den ledande IT-distributören

på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga, norr om Stockholm och lokalkontor i Danmark, Norge och Finland. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar.


Om tjänsten

I denna roll som 'BDM' kommer du att tillhöra affärsenheten 'Endpoint Solutions' och ansvara för utvecklingen av potentialen av en våra största leverantörer.

Som BDM inom detta område innebär det i praktiken att du kommer att har det övergripande ansvaret för affärsplanering och uppföljning kring din utvalda leverantör. Detta med strävan att hela tiden utvecklas mer än marknaden. Du är huvudkontakten mot leverantören och den som säkerställer att vi har rätt relation på alla olika nivåer. Leverantören ska se Tech Data som den självklara distributören inom just ditt produktområde.

Du kommer bland annat att ansvara för:

Strategi & Produktportfölj
  • Driva leverantören strategiskt samt underhålla och utveckla relationen.
  • Driva full affärsplansprocess, från skapande av planen till genomförande. Detta inkluderar även kvartalsavstämningar för att maximera resultatet.
  • Arbeta aktivt med att styra leverantörens större affärer mot TD (inklusive direktaffärer).
  • Tillsammans med Business Unit Manager definiera vilka kunder som skall vara fokus för eget område.
  • Löpande kontroll över prissättning i förhållande till marknaden för att säkerställa konkurrenskraftig nivå.
  • Löpande uppdatera forecast/input baserat på marknadstrender innevarande och kommande månader.
  • Tillsammans med marknad skapa övergripande aktivitetsplan och genomförande av aktiviteter.
  • Säkerställa att utbildning av interna och externa resurser sker på relevant nivå .
  • I samarbete med övriga teamet skapa paketeringar och lösningar/tjänster med syfte att hitta nya kunder, ökad försäljning samt att stärka TD´s varumärke.
  • Driva lokalt samarbete med strategisk inköpare.
Vi söker dig

som...

För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara målmedveten och drivas av att nå dina egna uppsatta mål. Du ska trivas med ett högt arbetstempo med många olika kontaktytor både internt och externt. Du är med andra ord en social individ som tycker det är kul att arbeta med människor samtidig som du är affärsmässig. Du känner dig trygg i att fatta beslut samt har en kreativitet hur vi kan maximera vår lönsamhet.

Vi söker dig med några års tidigare erfarenhet och som känner sig hemma i 'PC-branschen'. Kanske har du tidigare arbetat mot återförsäljare eller mot leverantörer inom branschen? Det är meriterande med kunskap inom HP, Dell & Lenovo. Det är även meriterande om du har arbetat i SAP och CRM-verktyg. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vi kan erbjuda dig med rätt kvalifikationer och inställning ett arbete i ett internationellt marknadsledande företag där ingen dag är den andra lik. I denna roll får du även en möjlighet att påverka ditt egna arbete och utveckla teamets fortsatta arbete. Låter det spännande med ett företag som präglas av högt tempo och verkar på en utmanande och föränderlig marknad? Då kanske Tech Data skulle vara en attraktiv arbetsplats för dig. Så sök redan idag!

Kontakt

Vid frågor om tjänsten, vänligen maila till rekrytering@techdata.nu

Ansökan

Ansök till tjänsten via vår hemsida. Vi bearbetar ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 2019-10-31.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tech Data är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer. Vi är rankade som nr 88 på Fortune 500®-listan i USA, har över 14 000 anställda runt om i världen, och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för tionde året i rad.

Tech Data - Connecting the World with the Power of Technology™
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 nov 2019
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Affärsutvecklare
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga