Tech Data Sweden · Publicerad 20 sept 2019

It's rewarding to work at a company where YOU make a difference!

If you're passionate about the ever-changing IT industry and enjoy working in a fast-paced, collaborative progressive environment, you'll thrive at Tech Data!

Join our team to connect the world with the power of technology!

Gillar du kundkontakt och har ett intresse inom IT? Är du sugen på nya utmaningar? I denna roll kommer du att vara den första kontakten för våra återförsäljare och vår tillverkare Hewlett Packard Enterprise, HPE.

Tech Data är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer. Vi är rankade som nr 88 på Fortune 500®-listan i USA, har över 14 000 anställda runt om i världen, och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för tionde året i rad.

Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga, norr om Stockholm. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper Tech Data dagligen sina återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer, myndigheter och privatkonsumenter. Läs gärna mer på se.techdata.com/

Om tjänsten

I denna roll kommer du att tillhöra affärsenheten Server & Storage och HPE-teamet och rapportera till Affärsområdeschefen.

Som Kundhanterare inom HPE kommer du att vara den första kontakten för ett antal utvalda återförsäljare. Du har ett övergripande ansvar för att hjälpa våra återförsäljare att sälja det bästa alternativet till sina kunder och supportera återförsäljaren i sin vilja att sälja HPE-produkter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att svara på pris- och produktfrågor och arbeta aktivt med merförsäljning. Du kommer att få utbildning inom området och kontinuerligt uppdatera dig om nyheter, certifieringar, partnerprogram mm från leverantören. I rollen kommer du att få god kunskap om leverantörens och Tech Datas olika lösningar samt lära dig att förstå slutanvändarens behov och målsättningen är att omsätta detta i ökad försäljning.

Du kommer ansvara för bland annat:
  • Vara primär kontoägare för HPE på utvalda återförsäljare, stödja och utveckla dem.
  • Assistera återförsäljare med produktinformation, offerter, biddar, priser och specialerbjudanden.
  • Tillsammans med våra säljspecialister säkerställa att Tech Data upprätthåller och skapar goda kundrelationer med en hög servicenivå.
  • Proaktivt kontakta våra återförsäljare om affärsmöjligheter, aktiviteter, kampanjer och event.
  • Ta fram offerter utifrån kundbehov och önskemål.
  • Hålla CRM-systemet uppdaterat med korrekt information om konton, individer, affärspipeline och händelser av vikt.
  • Vägleda och vara behjälplig återförsäljare som önskar bli HPE-partner men inte är det idag med onboarding, möjligheter, krav och utbildning.
Vi söker dig

som...

För att bli framgångsrik i denna roll behöver du vara lösningsorienterad, vara lyhörd för kundens behov, kunna arbeta självständigt men samtidigt vara en viktig länk i teamet. Som person är du måldriven med en stark vilja att ge snabb och korrekt service till våra kunder. Du har en stark vilja att lära dig nytt och är orädd som person. Då koncernspråket är engelska så behöver du kunna kommunicera obehindrat inte bara på svenska, utan även engelska, i tal och skrift.

Meriterande är tidigare erfarenhet från serviceinriktade yrken eller liknande arbetsuppgifter samt ha ett tekniskt intresse är en fördel.

Vi kan erbjuda dig med rätt kvalifikationer och inställning ett arbete i ett internationellt marknadsledande företag där ingen dag är den andra lik. Låter det spännande med ett företag som präglas av högt tempo, verkar på en utmanande marknad och har engagerade medarbetare? Då kanske Tech Data skulle vara en attraktiv arbetsplats för dig. För rätt person finns det även goda möjligheter att utvecklas inom Tech Data.

Kontaktperson

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Stig Jacobson, Affärsområdeschef på 073-719 35 390 eller stig.jacobson@techdata.nu

Ansökan

Ansök till tjänsten via vår hemsida. Vi bearbetar ansökningar löpande och ser gärna att du anmäler ditt intresse snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 okt 2019
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga