Telia · Publicerad 4 mars 2021

Vill du vara med oss och bidra till att koppla upp Sverige? Vi söker en Tunnelansvarig som arbetar med att förvalta, utveckla och modernisera våra tunnlar och anläggningar för att möta våra kunders ökade kapacitets- och kvalitetsbehov.

Är det här din nästa möjlighet?

Jag heter Karin Forslund och leder avdelningen Datacenter. Vi ansvarar för att hantera Telias tunnlar samt våra viktigaste siter som kännetecknas av att de har en regionsammanbindande roll och är viktiga för att Telia ska kunna producera de tjänster vi erbjuder våra kunder. Som Tunnelansvarig innebär det att du ansvarar för att förvalta, utveckla och modernisera våra tunnlar och anläggningar.

Rollen innebär att förvalta och arbeta med förbättringar och utveckling av våra tunnlar. Det är viktigt att hantera/stödja samarbeten med externa kontakter såsom deltagande i stora infrastrukturprojekt i våra storstadsregioner, våra inplaceringar i andras tunnlar samt externa inplaceringar i våra tunnlar. Som skicklig beställare är du van vid att hantera omfattande projekt mot våra leverantörer. Du trivs med att arbeta projektorienterat genom att både delta i projekt samt starta och driva projekt med interna såväl som externa parter för att möta både tidplan och budget. Detta är en säkerhetsklassad tjänst vilket kräver Svenskt medborgarskap.

Rollen inkluderar, men är inte begränsad till:
 • Hantera entreprenadrelationer och externa intressenter såsom kommuner, Trafikverket m.fl.
 • Agera Telias representant i externa forum
 • Ansvar för investeringsbudget
 • Ansvar för att strategiskt prioritera de investeringsmedel som är tillgängliga
 • Strategi, design, utveckling och drift av tunnlar
 • Agera beställare av underhåll och utveckling av tunnlarna.
Vi behöver ständigt se hur vi bäst skapar värde för verksamheten och våra kunder. Du hanterar förfrågningar både internt inom Telia samt från andra kunder. Vi vill göra livet enklare för medarbetare, tekniker i fält och för våra kunder. Vi vill att du är med och hjälper oss!

Är det här du?

Vi tror att du i grunden har en utbildning eller erfarenhet inom Väg & Vatten, Berg och berganläggningar eller liknande. Vidare så behöver du kunna ta dig ut till tunnlarna samt hantera relationer med många intressenter, därav är B-körkort och obehindrad kommunikation på svenska och engelska ett krav. Vidare krävs det Svenskt medborgarskap då detta är en säkerhetsklassad tjänst.

Vi ser gärna att du som söker har följande erfarenhet och kunskap:
 • Erfarenhet av att leda större projekt inklusive uppföljning av tidplan och ekonomi, eller motsvarande
 • Relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet inom Väg & Vatten, Berg och berganläggningar
 • God förståelse kring anläggningsförvaltning
 • Kompetens inom byggnadsteknik och/eller berganläggningar samt stål- och betongkonstruktion
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
 • B-körkort
 • Svenskt medborgarskap
Personliga kompetenser som vi ser som viktiga i rollen:
 • Integritet och eget driv
 • God kommunikatör, du har förmåga att uttrycka dig enkelt och tydligt för att få saker att hända
 • Resultatfokus kombinerat med nära dialog med dem som vi finns till för
 • God samarbetsförmåga
 • God planeringsförmåga, du har ett systematiskt arbetssätt och håller ordning
 • Du är anpassningsbar och har ett intresse av att förenkla och utveckla verksamhet och arbetssätt.
Mer än bara ett jobb!

Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnade företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi respekterar människor och värdesätter mångfald. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?

Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del utav vårt team! Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta mig Karin Forslund på karin.forslund@teliacompany.com eller 070-532 5631.

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 2021-03-16

Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Everything we do is about bringing the world closer through technology. Our 20,000 talented colleagues serve millions of customers every day in one of the worlds most connected regions. Were empowering people, companies and societies. This is our business. Our passion. Our home. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga