Thorn Svenska AB · Publicerad 16 okt

Är du en vass analytiker, god kommunikatör och har stor förståelse för IT. Söker du en kommersiell nyckelposition där du gör skillnad?
Sök vår tjänst snarast då urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I rollen hos Thorn Svenska AB blir du en nyckelperson och ansvarar för att hjälpa oss att kunna ta bättre beslut, planera och styra vår verksamhet. Arbetet sker i nära samarbete med VD/ledning och affärs- och produktansvariga som IT, Business Intelligence, Business Development, Customer Support och Controllingavdelning.
Rollen innebär samarbete med och att vara stödfunktion till samtliga chefer och Superusers samt samarbete med motsvarande roller på danska huvudkontoret samt norska bolaget. Du rapporterar till VD för Thorn Svenska AB.

De centrala arbetsuppgifterna är
  • Ansvara för större och mindre analyser såväl som automatiserade/återkommande rapporter åt övriga avdelningar samt att vidareutveckla dessa
  • Konstruera och ta fram ad-hoc rapporter, analyser, prognoser och databasutdrag.
  • Ge rekommendationer, vidareutveckla analyser och presentera och kommunicera slutsatser och resultat inom olika delar
  • Du arbetar i SQL, Data Warehouse och ERP-system och i övriga IT-stödsystem
  • Vara Superuser för samtliga system som används lokalt i Sverige, exempelvis, ERP- system Navision och Concorde
  • Driva/delta i projekt både inom Sverige och koncernen, t ex inom affärsutveckling, systemutveckling, Business Intelligence/Big Data, Compliance/regelefterlevnad som
GDPR

Vem är du

Du har minst ett par års erfarenhet av liknande roll och har en examen inom statistik, analys, IT eller ekonomi. Du har byggt upp en god kompetens inom ekonomi och verksamhetsstyrning samt har intresse och kunnande för teknik och stödjande IT-system. Du har också mycket god kompetens i SQL/liknande databasspråk och Excel samt skapande av analysmodeller.

Som person är du drivande, serviceinriktad, analytisk och resultatinriktad. Du har förmågan och intresset av att arbeta både operativt och strategiskt samt att du är kund- och verksamhetsorienterad.
Du har god svenska och engelska i tal och skrift och mycket kunnig i PowerPoint.

Om Thorn Svenska AB

Vi har en professionell och öppen arbetsmiljö där du är med och bidrar till Thorns fortsatta resa. Vi sitter i fräscha lokaler i Solna Strand. Vi har kollektivavtal och friskvård.

Thorn Svenska AB bedriver försäljning och finansiering av hemelektronik och vitvaror, samt erbjuder privatlån, under varumärkena Thorn PrivatFinans respektive L´EASY. Bolaget tillhör 3C Retail- koncernen som har sitt huvudkontor i Danmark. Det svenska bolaget omsätter årligen ca 300 miljoner kronor, har ca 35 anställda och är beläget i fräscha lokaler i Solna Strand. För mer information om företaget besök www.thorn.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 okt
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Systemanalytiker

Inga fler liknande jobb tillgängliga