Trafikverket · Publicerad 11 sept 2020

Arbetsuppgifter
Tunnel Norr har i dagsläget tre pågående tunnelentreprenader där kontraktssumman för den största är på ett par miljarder SEK. De övriga två entreprenaderna är också stora och tekniktunga. Vi är just nu inne i en spännande fas där bergarbetena börjar bli klara och produktionen ska växla över till väg och inklädnadsarbeten.

Som Biträdande delprojektledare leder du, styr och följer upp entreprenören tillsammans med delprojektledaren. De huvudsakliga ansvarsområdena för tjänsten är ekonomi- och tidsfrågor på entreprenadnivå.

Du kommer bland annat att arbeta med att:
 • Följa upp entreprenadernas tidplaner och rapportera produktionsläget månadsvis
 • Stödja delprojektledaren i uppföljning och ekonomisk rapportering av entreprenaderna
 • Granska entreprenörens ändrings- och tilläggsarbeten i samråd med delprojektledaren
 • Ta fram och följa upp entreprenadernas budget och prognoser
Kvalifikationer
Som person är du prestigelös och trygg i din yrkesroll med god samarbetsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Då tjänsten bland annat innebär att hantera detaljerad information är det viktigt att du är kvalitetsmedveten och kan växla mellan detaljer och helhetssyn. Du är nyfiken och självgående och kommer med nya infallsvinklar och har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som
 • har en teknisk eller ekonomisk högskoleutbildning om 180hp (120p) alternativt annan utbildning kompletterad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har minst några års aktuell erfarenhet av att arbeta med entreprenadkontrakt (avseende tid, ekonomi och kontraktskrav) inom anläggningsbranschen
 • har aktuell erfarenhet av AB04 och AMA
 • har goda kunskaper i officepaketet.
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av tunnelprojekt i berg
 • har erfarenhet av större komplexa projekt (kontraktsvärde på minst 200 miljoner)
 • har erfarenhet av tidplaneverktyget Powerproject eller liknande verktyg
Du kommer att vara placerad på Tunnel Norrs projektkontor i Spånga. Urvalstester kommer att användas som en del av rekryteringsprocessen. Intervjuer är planerade att ske 20 oktober och 22 oktober.

Välkommen att kontakta Niclas Lindkvist, 070-7245391, Projektledare Tunnel Norr, ifall du har frågor om tjänsten.

#FörbifartStockholmE4

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-01

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222

Rekryterande chef Johan Löw
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 okt 2020
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga