Trafikverket · Publicerad 3 dec 2019

Arbetsuppgifter
Till ERTMS-programmet söker vi nu en Biträdande Funktionsledare för funktionen Specifikation.

Inom Specifikation formuleras kraven på hur ERTMS-systemen ska fungera och vad de ska klara av och vad de ska leverera. Vidare genomförs inom funktionen ett flertal utredningar med många intressenter i syfte att utgöra beslutsunderlag för att styra utformningen av systemen. Inom funktion Specifikation arbetar ett tiotal kompetenta medarbetare i olika roller och leds av funktionsledare Specifikation.

Som biträdande Funktionsledare är du ett stöd till Funktionsledaren Specifikation som ansvarar för ledningen av kravarbetet för både konventionella signalsystem och ERTMS-marksystem. Specifikationsarbetet följer, liksom hela utvecklingsarbetet, CENELEC-processerna och omfattar fas 1-4 enligt 50126 för att säkerställa att de utvecklade systemen uppfyller våra krav på säkerhet, tillgänglighet och funktionalitet i övrigt. Systemen utvecklas i säkerhetsklass SIL-4, vilket ställer stora krav på arbetets kvalitet och systematik.

Du kommer även att självständigt leda utredningsuppdrag som syftar till att utforma systemen i enlighet med programmets strategier och mål.

Arbetet bedrivs i en internationell miljö med många internationella kontakter och är en del av Trafikverkets arbete för att göra järnvägen digitaliserad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har civilingenjörsexamen eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har minst tre års erfarenhet av ledarskap från utveckling av säkerhetskritiska mjukvarusystem eller motsvarande som vi bedömer likvärdigt
  • kan uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av utveckling enligt CENELEC-processerna eller motsvarande
  • har erfarenhet av signalteknik inom järnvägsområdet
  • har erfarenhet av ledarskap
  • har god förmåga att leda komplexa tekniska utredningar fram till beslutsunderlag och presentation av resultat
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och som är resultatorienterad och strukturerad. Det är även viktigt att du har en god pedagogisk förmåga och kan göra komplexa samband förståeliga även för mindre insatta.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Solna eller Borlänge

Intervjuort: Solna

Urvalstester är en del av den här rekryteringsprocessen.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-10

Upplysningar

Rekryterande chef Kenneth Nordstrand
0101238817

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec 2019
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga