Trafikverket · Publicerad 27 maj 2020

Arbetsuppgifter
Som Controller i E4 Förbifart Stockholm stödjer du enhetschef och projektledare i uppföljning av verksamheten avseende ekonomi. Du handlägger och administrerar projektenheten Installations uppföljning och rapportering.

Du kommer bland annat att arbeta med:
 • ekonomiska rapporter, ekonomiska analyser och diverse uppföljningar
 • att ta fram förutsättningar för styrning av enhetens ingående projekt baserat på Earned Value
 • att ta fram och följa upp projektenhetsplan
 • leda mindre effektiviseringsprojekt inom enheten
Kvalifikationer
Som person är du positivt ifrågasättande med god analysförmåga och strukturerat arbetssätt. Högt engagemang och god samarbetsförmåga ser vi som en självklarhet. Du drivs av det kommunikativa och pedagogiska i rollen då arbetet innebär kontakter och samarbete med både kollegor och olika intressenter kring ekonomiska frågor.

Vi söker dig som
 • har högskoleexamen om minst 180 hp inom ekonomi, alternativt annan utbildning i kombination med aktuell erfarenhet som controller eller likställda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet som vi bedömer likvärdiga
 • har aktuell erfarenhet av ekonomistyrning, uppföljning och rapportering av ekonomi och ekonomiska analyser
 • har erfarenhet av att planera och leda mindre projekt
 • har erfarenhet av ekonomiuppföljning inom anläggningsbranschen och projektverksamhet
 • har aktuell erfarenhet av arbete som controller eller likställda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet i en större organisation
 • har goda kunskaper i Excel och Officepaketet
 • har god svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • har arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet i statlig/offentlig verksamhet
Tester kan komma att användas som en del i urvalsprocessen.

#FörbifartStockholmE4

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-08

Upplysningar

Rekryterande chef Leif Eklöf
0101238627

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
8 juni 2020
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga