Trafikverket · Publicerad 9 sept 2019

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter
Just nu söker vi en controller till avdelningen Ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafik.

Som controller arbetar du med att planera, budgetera och följa upp verksamheten. Du analyserar och granskar utfall kritiskt, ser samband och tolkar trender. I arbetsuppgifterna ingår att bryta ner direktiv och anvisningar för den egna verksamheten och anpassa dem. Du sammanställer och kvalitetssäkrar även rapporteringen av verksamheten och vid behov arbetar du med ad hoc analyser. Du kommer även ta fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag till ledningen och presentationsmaterial. Du verkar i nära samarbetet med verksamhetens chefer och avdelningens övriga controllers och du deltar i arbetet med ständiga förbättringar inom avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en civilekonomexamen med redovisningsbakgrund och/eller controllerbakgrund, alternativt så har du en annan högskolutbildning som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med controlling
  • har jobbat i ett större affärssystem
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet
Det är meriterande om du
  • har arbetat som controller i en större organisation
  • har flera års relevant erfarenhet av redovisningsarbete
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso
Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen ingår samarbete med bland annat chefer och controllers i organisationen, det är därför viktigt att du är duktig på att bygga relationer och kan förmedla information på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt så att förståelse och förankring skapas i organisationens olika delar. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Placeringsort är Solna eller Kristianstad.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Intervjuer kommer att hållas i Solna under vecka 41.

Tester kan eventuellt förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-22

Upplysningar

Rekryterande chef Yvonne Helander
0101243356

ST, ATO Utdata Bengt Gruvman
0101231346

SEKO Dennis Ryd
0101238466

SACO Svante Lennerstedt
0101244241
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
22 sept 2019
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga