Trafikverket · Publicerad 4 sept 2019

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef är du en av tre linjechefer inom System med ansvar för cirka 15 medarbetare. Enhetschefens huvudsakliga uppdrag är att leda, samordna och utveckla enheten. Du har ett personal-, budget- och resultatansvar för enheten och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs på din enhet.

I rollen som funktionsledare för projektstyrning ansvarar du för att leda projekt Systems projektstyrning. Projektstyrning omfattar ekonomi, tidplanering, kvalitet och processer, riskhantering samt arbetsledning av ett tiotal medarbetare. Du ser till att arbetssätt och verktyg finns som stöd för en effektiv projektstyrning.

Arbetet bedrivs i en internationell miljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har civilingenjörsexamen med lämplig teknisk inriktning
  • har flerårig erfarenhet av kvalificerad projektledning, gärna från ett större utvecklingsprojekt
  • har flerårig erfarenhet av arbete med processutveckling alternativt arbete med tidplanering av större projekt
  • har erfarenhet från linjechefskap
  • behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av järnvägssystem
  • har erfarenhet av arbete i internationell miljö
  • har erfarenhet av CENELEC-processer
  • har erfarenhet av AB och ABT
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering använder vi i urvalsarbetet arbetspsykologiska tester. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

Placeringsort är Solna eller Borlänge.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-18

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Åkeson
0101243928

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 sept 2019
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga