Trafikverket · Publicerad 22 juli 2020

Arbetsuppgifter
ERTMS programmet är under uppbyggnad och behöver nu ytterligare förstärkning. Vi söker dig som brinner för styrning, uppföljning och rapportering av stora projekt och vill vara med och utveckla controllerfunktionen. I denna roll arbetar du med de gemensamma övergripande funktionerna inom program ERTMS och samarbetar tätt med berörda projektledare, stabschef och projektchefen där du följer upp, analyserar och prognostiserar projektens resultat samt föreslår förbättringsåtgärder.

Du är en av fem controllers i ERTMS stab och rapporterar till funktionsledaren för Ekonomi och Administration. Du kommer att arbeta med månads- och tertialuppföljning där du analyserar TKI avvikelser och bistår i ekonomisk uppföljning av avtal. Du kommer även vara delaktig i programmets samlade ekonomiska planering och uppföljning.

Kvalifikationer
För att bli framgångsrik i rollen är du strukturerad, drivande och självgående. Du har en utvecklad analytisk förmåga och har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer.

Vi söker dig som
  • har högskoleexamen inom ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med aktuell erfarenhet som controller eller likställda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat controllerarbete i en större organisation.
  • har erfarenhet av ekonomiuppföljning inom projektverksamhet
  • har arbetat med BI-verktyg
  • har goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet
  • har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av controllerarbete från offentlig sektor och/eller infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet av att hålla utbildningar inom ekonomistyrning
  • har erfarenhet av hantering av finansiering via EU-medel
I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Intervjuer kommer att ske via skype.

Möjlig placeringsort för tjänsten är Solna eller Malmö.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-10

Upplysningar

Rekryterande chef Ann-Sofie Chudi
0101230655

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 aug 2020
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga