Trafikverket · Publicerad 23 juni 2020

Arbetsuppgifter
Som funktionsansvarig för fastighet och avtal tar du fram strategier för, styr och samordnar arbetet med fastighetsfrågor inom investeringsprogrammet ERTMS. Du säkerställer att det operativa arbetet med fastighetsfrågor genomförs i enlighet med lagar och fastställda riktlinjer och policys.

Du deltar i hela kedjan från planläggnings- och projekteringsarbetet och under byggskedet till överlämning av färdig anläggning. Du leder och fördelar arbetet för projektets markförhandlare. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig, ansvarar för att utarbeta interna arbetssätt samt bidrar till projektets riskarbete.

Du ingår även i ett nätverk av markförhandlare inom Stora projekt, avdelning Teknik, Miljö och Fastighet. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra med samma arbetsuppgifter samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen - vilket vi ser som en stor styrka. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt forsknings- och utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.

Kvalifikationer
Som person har du förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande. Du är strukturerad, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du är självgående och har en god analytisk förmåga samtidigt som du är lösningsorienterad och initiativtagande.

Vi söker dig som:
  • har högskoleexamen inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller juristexamen. Alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av styrning och ledning i en samordnande funktion inom fastighetsrätt
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du har erfarenhet inom ett infrastrukturprojekt, gärna kopplat till järnvägsbyggande i en beställarorganisation.

(Tjänsteresor kan förekomma eftersom programmet befinner sig i hela Sverige.)

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas 26-27 augusti på kontoret i Solna Strand, alternativt om det sker via Skype.

Då annonsen kommer att ligga ute under semestertider kommer en viss fördröjning ske i återkoppling, men vi har ambitionen att höra av oss så snart som möjligt.

#ertms

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-17

Upplysningar

Rekryterande chef Andreas Eckre
0101236748

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 aug 2020
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga