Trafikverket · Publicerad 2 sept 2021

Som Inköparepå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi ser Inköp som strategiskt verktyg för att bedriva utveckling mot Trafikverkets mål och för att ställa om till framtidens samhälle!

I rollen som Inköpare kommer du stödja kvalificerad inköpare med inköpsadministration i dennes upphandlingar och genomföra enklare objektsspecifika upphandlingar med stöd från kvalificerad inköpare. Fokus i rollen kommer att ligga på entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter. Som Inköpare kommer du självständigt arbeta med förnyad konkurrensutsättning samt arbeta med inköpsadministration såsom exempelvis utlämnande av handling och avtalsförvaltning. Du ansvarar för att genomföra affärer, säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att såväl interna som externa föreskrifter och regler efterlevs.

Verksamhetssupport åt interna kunder samt aktiv dialog med leverantörer är en viktig samt naturlig del i ditt arbete. Detta då du verkar som affärsstöd med inriktning på inköpens kvalitet och kontraktens totalekonomi samt för uppföljning av leveransen och erfarenhetsåterföring. I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta.

Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kommer få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten och/eller utvecklande för dig. Trafikverket har spännande samt komplexa projekt och beroende på erfarenhet samt intresse kan du arbeta med investerings-och/ eller underhållsprojekt.

Inköpsarbetet har en central plats i Trafikverket då det såväl operativt som strategiskt möjliggör Trafikverkets uppdrag.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som inköpare ser vi att du är självgående; Tar ansvar för din uppgift. strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du är strukturerad; arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl samt slutför det som påbörjats och håller deadlines. Som inköpare är du samarbetsorienterad; anpassar dig och hittar lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du har en god kommunikationsförmåga; förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Rollen innebär att du är analytisk; löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
  • har eftergymnasial utbildning inom inköp, teknik, ekonomi eller juridik
  • har tillämpat LOU/LUF
Det är meriterande om du
  • har tillämpat entreprenadjuridik AB/ABT
  • har erfarenhet av inköp av infrastrukturprojekt
Bifoga ENDAST exemensbevis från din eftergymnasiala utbildning INGET CV eller PERSONLIGT BREV, istället svarar du UTFÖRLIGT på de frågor du får när du ansöker.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade veckan 40-42.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-23

Upplysningar

Rekryterande chef Elisabeth Söderberg
0101230247

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Richard Ericsäter
0101232444

ST Catarina Jacobsen
0101232240
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 sept 2021
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Underkategori
Inköpare

Inga fler liknande jobb tillgängliga