Trafikverket · Publicerad 7 nov 2019

Arbetsuppgifter
Upprustningen av Getingmidjan, järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra, är det mest komplexa och tidskritiska arbete Trafikverket gör på järnvägen de närmsta åren. Järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra är avgörande för hela landets tågtrafik eftersom spåren är bland de mest trafikerade i Sverige. En sträcka på två kilometer. En upprustning är nödvändig för att vi ska möta dagens och morgondagens krav på pålitliga, effektiva och hållbara resor och transporter.

Som kommunikatör i projekt Getingmidjan blir din roll att identifiera de kommunikativa utmaningarna och möjligheterna som projekt Getingmidjan står inför. Du kommer att självständigt planera och genomföra kommunikationsinsatser till bland annat närboende, näringsidkare, trafikanter och resenärer samt även följa upp dina insatser. Du kommer samarbeta med övriga kommunikatörer på avdelningen samt samverka med andra externa aktörer i syfte att samordna och informera varandra om olika aktiviteter. I din roll som kommunikatör har du även en konsultativ roll, genom att bistå verksamheten med kommunikativa råd.

Du blir en del av teamet som jobbar med projekt Getingmidjan, och du ingår i en större kommunikationsavdelning Stockholm Öst och ingår i enheten City/Syd som ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter. Vi är ca 39 kommunikatörer på avdelningen och du kommer ingå i team med kommunikatörer, presskommunikatörer och kommunikationsansvariga som alla jobbar med regionens kommunikationsuppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller har annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av kommunikationsarbete och kan behärska hela kommunikatörens verktygslåda
  • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sociala medier
Meriterande är om du
  • har erfarenhet av projektledning
  • är van att jobba konsultativt i din roll som kommunikationsexpert
  • har arbetat med rörlig bild
Som person är du pålitlig, engagerad och modig. Du är driven och kreativ och har ett helhetsperspektiv. Du är duktig på att prioritera och att samordna kommunikationsinsatser. Du är också riktigt bra på att skapa förtroende och bygga relationer och stor förmåga att samverka internt och externt.

Tester kan vara en del av denna rekryteringsprocess.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-15

Upplysningar

Rekryterande chef Linda Corsvall
0101236933

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
15 nov 2019
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt

Inga fler liknande jobb tillgängliga