Trafikverket · Publicerad 20 okt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Vi är samhällsutvecklare som ska utveckla och förvalta smart infrastruktur. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Den 1 oktober 2016 lanserade Trafikverket en ny kommunikationsorganisation som är samlad i en central funktion. Den är organiserad utifrån våra målgrupper och vårt uppdrag är att bygga förtroende för Trafikverket genom att:
  • skapa intresse och förståelse för Trafikverket genom att hålla samman den externa kommunikationen
  • bidra till att nå verksamhetsmålen och sätta rätt förväntningar
  • bygga stolthet hos medarbetarna för Trafikverket som samhällsutvecklare.
Lanseringen av vår nya organisation gör att vi just nu söker många nya talanger.

Enheten Projektkommunikation består av kommunikationsansvariga och kommunikatörer som ansvarar för den strategiska och operativa kommunikationen av de stora byggprojekten i Stockholm/Öst.

Kommunikationsansvarig Förbifart Stockholm, vikariat

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och fortsätta bygga vår nya kommunikationsorganisation och öka förtroendet för oss på Trafikverket? Vi söker nu en vikarierande kommunikationsansvarig till vårt byggprojekt Förbifart Stockholm med tillträde snarast till 2017.01.30 med möjlighet till förlängning.

I rollen som Kommunikationsansvarig inom enheten Projektkommunikation ingår att:
  • ge råd och coacha projektets chefer inom ramen för deras kommunikativa ledarskap.
  • identifiera kommunikationsinsatser och analysera strategiska val ur kommunikationsaspekten.
  • säkra att kommunikationsinsatserna ligger i linje med Trafikverkets värderingar och uppdrag.
  • ha en sammanhållande roll för de kommunikatörer som arbetar med Förbifart Stockholms kommunikationsinsatser
Kvalifikationer
Du som söker har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 poäng inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Du har minst 3-5 års erfarenhet av kvalificerat strategiskt kommunikationsarbete.

Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av rådgivning till chefer och ledare samt kommunikationsarbete på strategisk nivå.

Tjänsten kräver att du har goda kunskaper inom Officepaketet, vana vid publicering i Episerver och att du är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska.

Du är driven och tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter samt har god prioriteringsförmåga. Vidare är du en person som är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer samt värnar om ett gott samarbete. Vi ser även att du är kommunikativ och lyhörd för verksamhetens behov.

Intervjuer kommer att ske under veckor 46-47.

Urvalstester kan förekomma.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-27

Upplysningar

Enhetschef Helena Tilander
010-123 1211

Saco Lennart Staberg
010-123 6506

SEKO Tony Ridderstedt
010-125 7441

ST Pierre Karlsson
010-123 6444
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget