Trafikverket · Publicerad Igår 09:06

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är en erfaren chef och ledare och som vill leda och utveckla kommunikationsverksamheten i en komplex och mångfacetterad miljö. Ditt fokus blir att driva och vidareutveckla det övergripande kommunikationsarbetet och du kommer tillsammans med dina tre enhetschefer och medarbetare varje dag leverera träffsäker kommunikation. Som avdelningschef kommer du ha övergripande ansvaret för medarbetare, budget, verksamhet och resultat och du ingår i Kommunikations ledningsgrupp.

Detta är ett spännande uppdrag och du kommer hela tiden ställas inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

(Läs gärna mer om vilka utmaningar regionen står inför och hur du som kommunikationschef kan vara med att bidra och påverka att utveckla kommunikationen i området på bästa sätt! Läs mer på: www.trafikverket.se)

Kvalifikationer
För att lyckas i den här rollen är du en erfaren ledare med ett driv och initiativförmåga. Du är kommunikativ, lyhörd och har en förmåga att förankra visioner och omsätta dessa till verksamhetsnytta. Du brinner för goda relationer och är samtidigt modig och vågar utmana verksamheten.

Du gillar att arbeta i komplexa och stora organisationer och du står stadigt i dina kommunikativa erfarenheter och kunskaper.

Som ledare är du inspirerande, har hög tillit till medarbetare och följer upp med tydlighet.

För denna befattning krävs högskoleutbildning inom kommunikationsområdet alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. För att lyckas i det här uppdraget har du flerårig erfarenhet som chef inom kommunikationsområdet (med erfarenhet av att leda andra medarbetare), gärna från en annan myndighet eller kommun eller region. Du har också erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Meriterande ser vi om du har erfarenhet av att leda andra chefer.

Som chef är du en viktig företrädare för Trafikverket vilket inbegriper att du delar Trafikverkets värderingar (engagerad, pålitlig och modig) samt att du delar Trafikverkets ledarskapsfilosofi. Vi på Trafikverket söker ledare som vill leda och stimuleras av att leverera och få människor att växa och arbeta mot samma mål. Trafikverkets ledare bygger förtroende, levererar resultat och driver utveckling för att tillsammans med andra nå våra mål och skapa nytta. Vi leder utifrån våra värderingar och vi agerar alltid så att förtroendet för vår verksamhet och vårt uppdrag upprätthålls.

Tester kommer ingå som en del av denna rekryteringsprocess.

Intervjuer kommer i första hand ske via Skype i v 42-43, fysiskt i ett senare skede.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-05

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Lihr
0101244075

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
5 okt 2020
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga