Trafikverket · Publicerad 8 feb

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Avdelningen Styra och utveckla ansvarar för verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling av Kommunikation på Trafikverket. Det omfattar utveckling av arbetssätt och kommunikationskanaler, varumärkesfrågor och övergripande kommunikationsplanering, kompetensutveckling och avtal inom kommunikationsområdet, uppföljning och mätningar av effekter och attityder.

Avdelningens uppdrag är att skapa förutsättningar för en sammanhållen kommunikation där ett av våra mål är att modernisera och digitalisera vår kommunikation. Så därav söker vi nu en Kommunikationsstrateg med fokus just på att utveckla, modernisera och digitalisera vår kommunikation ytterligare.

Som Kommunikationsstrateg kommer du att arbeta med att driva utvecklingen mot en fortsatt digitalisering och tydliggöra det i riktlinjer för kommunikationsarbetet.

I rollen ingår att:
 • Framtidsspana och skapa en målbild för vår fortsatta digitalisering.
 • Driva utvecklingen av vårt intranät och externa webbplats.
 • Tydliggöra kanalernas samspel och hur vi använder dem i kommunikationen med våra målgrupper.
 • Fortsätta utvecklingen av hur vi kan förstå och använda kunskapen till att kommunicera i sociala kanaler.
 • Leda de som förvaltar kanalerna till våra målgrupper och arbetar för att ständigt förbättra dem.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flera års erfarenhet av kvalificerat strategiskt kommunikationsarbete
 • har erfarenhet av att driva och utveckla inom olika strategiska kommunikationsområden
 • har vana att arbeta med kommunikation i en digital miljö och är uppdaterad inom digital kommunikation
 • har drivit utveckling mot uppsatta mål
 • har kunskaper i Officepaketet
 • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska
Vi söker dig som är en strateg, en visionär som vågar tänka nytt och har en förmåga till en helhetssyn. Du är även en god analytiker som har förmågan att långsiktigt utveckla, analysera, utvärdera och implementera styrande dokument, strategier, metoder och verktyg. Då rollen innefattar många interna och externa kontakter krävs det att du är mycket god relationsbyggare samt har en god pedagogisk förmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-22

Upplysningar

Rekryterande chef Lisbeth Larsson
0101235051

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga