Trafikverket · Publicerad 10 sept 2020

Arbetsuppgifter
I rollen som Kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna samt externa föreskrifter och regler efterlevs.

Du kommer att arbeta i tidiga skeden med inköpsstrategier, paketering, inköpsplanering och affärsupplägg för upphandlingar. Du kommer att leda och genomföra entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulttjänster, främst tillsammans med vårt verksamhetsområde Stora projekt. Du kommer även vara kommersiellt stöd till kontraktsägaren under kontraktens livslängd, med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring.

Du medverkar aktivt till att föra dialog med leverantörerna före, under och efter kontraktet för att säkerställa bra leveranser och du bidrar till samarbete med branschen för att underlätta för leverantörer att leverera innovationer och kostnadseffektiva lösningar.

Utöver ovanstående är du delaktig i utveckling av processer, rutiner och mallar. Du arbetar med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling samt bidrar till utveckling av marknaden genom utvärdering av leverantörer och användning av nya upphandlingsmodeller för att främja innovation. I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person har du en stark egen drivkraft och motiveras av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar värde. Du är trygg i din yrkesroll, vilket syns på hur du bygger och vårdar relationer, skapar förtroende och kommunicerar. I ditt arbete har du många kontaktytor att agera på och oavsett mottagaren kan du föra fram ditt budskap på ett konstruktivt och sakligt sätt. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens och affärens bästa. Som Kvalificerad inköpare leder du och samordnar inköpsarbete, vilket innebär att du har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter.

Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom teknik, ekonomi, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har minst två års aktuell arbetslivserfarenhet av inköp i beställarorganisation
  • har erfarenhet av att arbeta med inköp, inköpsplanering och affärsdrivande verksamhet på en strategisk nivå
  • har goda kunskaper inom LOU/LUF alternativt inom entreprenadjuridik (AB/ABT)
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har några års erfarenhet av att arbeta med stora infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet av projekt- och/eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande inom anläggningsbranschen
  • har god förhandlingsvana
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras 14 oktober och 15 oktober 2020.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer då att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-24

Upplysningar

Rekryterande chef Ove Strömberg
0101243181

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Ami Åreng
0101258002

SACO Richard Ericsäter
0101232444
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 sept 2020
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Inköpare

Inga fler liknande jobb tillgängliga