Trafikverket · Publicerad 5 feb

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Gillar du också att få det du beställt? Hjälp oss att få tågen att rulla i tid och säkert, och bli vår nästa leveransuppföljare.

Som leveransuppföljare på järnväg är din viktigaste uppgift att, tillsammans med projektteamet, säkerställa att Trafikverket får vad vi beställer. Detta kommer bidra till ett tillgängligt och robust järnvägssystem.

Du kommer i huvudsak att bedriva arbetet utifrån något av teknikområdena el, signal eller bana. Över tid kommer vi att utbilda och lära upp dig så att du kan arbeta inom samtliga tre teknikområden. Leveransuppföljning gör vi framförallt ute i vår järnvägsanläggning men även till viss del på kontoret med stöd av tekniska och administrativa system. Tjänsten innebär att du kommer att följa upp och arbeta utefter teknisk säkerstyrning. Du utgår från Trafikverkets kontor i Solna.

I ditt arbete kommer du att stödja och samarbeta med både projektledare och underhållsingenjören inom Underhåll. Du ingår i projektstödsenheten som stödjer våra underhållsprojekt med teknisk kompetens.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en avslutad gymnasieutbildning med inriktning teknik eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har intresse för teknik och har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har körkort för personbil och har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från underhåll av järnvägsanläggningar
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från anläggningsbranschen eller processindustrin
Som person har du god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Utöver detta är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-22

Upplysningar

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Rekryterande chef Veronica Lindgren
0101231215
+ Läs mer om jobbet