Trafikverket · Publicerad Idag 08:03

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som Mätansvarig i projekt Ostlänken ansvarar du för frågor kopplade till teknikområdet Geodetisk mätning. Du kommer att arbeta med den första delen av Sveriges nya höghastighetsjärnväg. Initialt kommer du att arbeta med planering för bygghandlingsskedet och medverka i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av leverantörer. Vidare ingår att leda och samordna arbetet med kravställning och kravuppfyllnad i projektets olika mätuppdrag. Du kommer att hantera mät- och ersättningsfrågor och du förväntas även delta i utveckling och granskning av interna krav- och rådsdokument, branschdokument, standarder och remisser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik eller annan relevant utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms som likvärdig.
  • har mätningsteknisk behörighet, typ I, utfärdad av Trafikverket.
  • har god kunskap gällande regelverk och ramverk inom följande områden: - Branschdokument för området geodetisk mätningsteknik - Branschdokument för området byggmätning och toleranser - Trafikverkets regelverk för väg och järnväg (krav, råd och metodbeskrivningar) - Referensverk - AMA, MER
  • kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet inom järnväg och entreprenadbranschen
  • har tidigare erfarenhet som Mätchef eller Mätsamordnare med personalansvar i större projekt
Som person är du noggrann med hög känsla för kvalitet. Då arbetet innebär mycket kontakter internt samt externt är det också viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förmåga att leda och samordna och är självgående inom teknikområdet och proaktiv snarare än reaktiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-02

Upplysningar

Rekryterande chef Göran Blomberg
0101231910

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
2 apr
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga