Trafikverket · Publicerad 1 apr 2021

Som Markförhandlare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Till Program Ostlänken mellan Järna i Södertälje och Linköping söker vi nu en social, driven problemlösare som har lätt för att skapa relationer och som kan förstärka vår sektion! Program Ostlänken är en del av Nya Stambanor, Sveriges nya järnväg mellan storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö och ska ge plats för fler gods- och persontåg i systemet. Ostlänken är idag Sveriges största infrastrukturprojekt som är inne i ett spännande skede.

Vi söker nu en markförhandlare med placering Solna och fokus på sträckan Södertälje-Nyköping. Här har du chansen att vara med och påverka en växande del av regionen och medverka till att underlätta vardagen för många. Är du vår nya medarbetare?

Arbetsuppgifter
I rollen som markförhandlare på Program Ostlänken kommer du att delta i hela kedjan från planläggnings- och projekteringsarbetet och under byggskedet till överlämning av färdig anläggning. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig och är med och utvecklar interna arbetssätt.

Arbetet som markförhandlare innebär att du både självständigt och tillsammans med kollegor ansvarar för och driver markåtkomstfrågor, förhandling om ersättning, fastighetsrättsliga avtal, skadereglering/tvister samt så kommer du att vara Trafikverkets representant i lantmäterifrågor. Du kommer ingå i en grupp av markförhandlare och för rätt person kan det på sikt finnas möjlighet till att ta ett större samordningsansvar.

"Det unika med Program Ostlänken är storleken och komplexiteten i frågorna. Vi täcker in allt från stora städer till landsbygd, kulturmiljö till ovanliga verksamheter. Som markförhandlare i programmet kommer du möjlighet att arbeta brett med frågorna och du kommer få möjlighet att arbeta tillsammans med extremt kompetenta kollegor."

Du arbetar inom program Ostlänken men är anställd på avdelning Teknik, Miljö och Fastighet tillsammans med markförhandlare från övriga stora projekt och program. Detta innebär att du har tillgång till och är en del av kompetensutveckling, erfarenhetsutbyten och verksamhetsutveckling inom specialistområdet markåtkomst.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att trivas i den här tjänsten på program Ostlänken är du självgående och driver ditt arbete effektivt på ett strukturerat sätt. Du är analytisk och har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är relationsorienterad och duktig på att skapa goda och långsiktiga samarbeten. Vi ser även att du är kommunikativ och har förmåga att förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra i projektform.

För att lyckas i detta uppdrag ska du ha:
  • en högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av förhandling
  • relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att upprätta fastighetsrättsliga avtal
  • relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av plangenomförande och genomförandefrågor
  • god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • B-körkort
Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar en hållbar miljö varje dag.

Läs gärna mer om program Ostlänken - vilka utmaningar det finns och vad du kan bidra med i länken som finns längst ner på sidan.

De första intervjuerna kommer ske via Skype 29-30 april. Tester kommer vara en del i denna rekryteringsprocess.

#ostlänken

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-21

Upplysningar

Rekryterande chef Kristina Wikman
0101233856

ST Airi Larsson
0101236243

SAKO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 apr 2021
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga