Trafikverket · Publicerad 5 sept 2019

Arbetsuppgifter
Som markförhandlare ingår du tillsammans med andra markförhandlare i projektets organisation för Fastigheter och avtal och är ett av våra ansikten utåt, som en viktig länk mellan Trafikverket och berörda intressenter i markåtkomstfrågor.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor ordna markåtkomst för projektet, förhandla om ersättning för köp av och intrång i fastigheter, upprätta fastighetsrättsliga avtal, handha skadereglering/tvister och delta i planläggnings- och projekteringsarbetet. Du får jobba ihop med, och utvecklas av, samarbetet med kollegor inom många olika kompetensområden.

Vi lägger vikt vid att utveckla dig som markförhandlare och arbetar aktivt med erfarenhetsutbyte mellan markförhandlarna i de olika stora projekten. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra markförhandlare - och kompetensutveckling inom organisationen. Det finns också möjlighet att driva eller delta i vårt forsknings- och utvecklingsarbete eller utvecklingen av vårt arbetssätt.

Välkommen att söka till oss och bli en del av vårt fastighets- och avtalsteam!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt. Alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av ämnesområdet, men
  • även dig som har begränsad eller ingen tidigare yrkeserfarenhet. Någon av tjänsterna tror vi kan passa dig särskilt bra.
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten.
Det är meriterande om du
  • har kunskap om och erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har vana av förhandling och att upprätta fastighetsrättsliga avtal, gärna erfarenhet av genomförandefrågor och fastighetsvärdering.
Vi söker dig som är ansvarstagande och på ett självgående sätt driver processer framåt på ett effektivt sätt. Du är kommunikativ i tal såväl som skrift och har lätt för att skapa relationer där du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Då arbetet innebär många kontakter med markägare och andra intressenter ställs höga krav på din sociala förmåga.

Intervjuer är planerade att hållas i Solna den 9 och 15 oktober.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-22

Upplysningar

Rekryterande chef Barbro Ovrén
0101241820

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Edina Smlatic
0101231698
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
22 sept 2019
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga