Trafikverket · Publicerad 23 sept

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Miljöspecialist Landskap

Arbetsuppgifter
Som miljöspecialist inom området natur- och kulturmiljö (landskap) stöttar du projektledare på Underhållsdistrikten i frågor om naturmiljö och kulturmiljö, tex i ärenden med länsstyrelsen. Du deltar i framtagande av upphandlingsunderlag gällande skötsel av vägar och järnvägar. Du planerar och stöttar också vid genomförande av riktade miljöåtgärder inom området landskap.

I dina uppgifter ingår vidare att stötta Systemavdelningarna med underlag till tillståndsbedömning. Du driver och utvecklar landskapsfrågorna i samarbete med andra miljöspecialister inom Trafikverket. Dessutom driver/medverkar du i projekt inom hela vårt verksamhetsområde, bl.a. projekt för att utveckla den biologiska mångfalden.

En viktig del i ditt arbete kommer att vara samordning med såväl interna som externa intressenter.

Tjänsten är ett vikariat på ett år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning 180hp inom ekologi och naturvård, alternativt har du annan utbildning ihop med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdigt. Du har minst 5 års erfarenhet av arbete inom naturmiljöområdet. Du har erfarenhet av att jobba praktiskt med ekologifrågor inom samhällsbyggnadssektorn.

Kompetens och erfarenhet inom infrastruktur och/eller kulturmiljövårdsområdet är meriterande.

Du kommer att arbeta både självständigt och i samarbete med andra inom Trafikverket.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du pedagogisk och du har lätt för att samarbeta. Du är också självgående och strukturerad.

Körkort för personbil är ett krav.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-09-30

Upplysningar

Enhetschef Susanna Ahlstedt
010-124 24 4

Saco Susanne Alemyr
010-123 3116

ST Stefan Kratz
010-124 1783

SEKO Urban Haglund
010-124 1702
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget