Trafikverket · Publicerad Idag 08:09

Arbetsuppgifter
Drivs du av att vara där det händer och att snabbt hitta lösningar under pressade omständigheter?

Som pressjourskommunikatör ansvarar du för att ta hand om journalisters frågor till Trafikverket och hjälper dem att hitta relevant information och rätt talesperson inom Trafikverkets verksamheter. Frågorna är av stor variation och bredd och kan vara alltifrån specifika projekt till trafik-, luftfart och sjöfartsfrågor.

En viktig del i arbetet är att omvärldsbevaka och identifiera såväl befintliga som kommande ämnen och frågor som är av relevans för massmedia.

Vid behov företräder du mediarelationer internt och representerar Trafikverket utåt och du kan behöva ge intervjuer med väldigt kort förberedelsetid. Som pressjourskommunikatör är du ett nav i vår pressjour och du behöver vara beredd på och bekväm med att medverka i direktsända intervjuer i TV och radio. Du kommer även bidra till det interna behovet av utbildning och träning på medieområdet och vara delaktig i utbildningar.

Du arbetar självständigt och bör vara trygg i dig själv men du har alltid ett supportande team runtomkring dig.

Vi värnar om en lärande kultur där vi delar med oss av vår kunskap och hjälps åt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
  • en adekvat utbildning inom journalistik eller kommunikation
  • flera års erfarenhet av arbete som journalist eller av mediekontakter
  • god kunskap om medias uppdrag
  • erfarenhet av att arbeta med kommunikation i en stor och komplex organisation
  • kunskap om nya medier som exempelvis nya digitala lösningar för röstpublicering, appar, poddar etc.
För att lyckas i rollen ser vi att du är en utåtriktad person med social kompetens som har lätt för att ta kontakt med nya människor och bygga ett nätverk och underhålla det. Du är förtroendeingivande och drivs av att snabbt hitta lösningar på oförutsägbara händelser och tycker om att det stundtals kan bli mycket att göra. Du har också god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av din kunskap till kollegor och ser till helheten och verksamhetens behov.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör, svara därför tydligt på frågorna och hänvisa inte till dina bifogade filer.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-11

Upplysningar

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Eva Jonsson
0101231436

Rekryterande chef Bengt Olsson
0101239048
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
11 juni 2020
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga