Trafikverket · Publicerad 26 mars 2021

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Program Fyra Spår Uppsala växlar nu upp och vi söker nu en erfaren och engagerad projektingenjör med intresse för projektledning som kan vara med och bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för resenärer och godstransporter. Är du vår nya medarbetare?

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör på Fyra Spår Uppsala stödjer du projektledaren och avlastar och biträder denne i ledning av projekteringsuppdraget i planläggningsfasen. Du arbetar med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Dina arbetsuppgifter innebär att arbeta med ändrings- och underrättelsehantering, uppföljning av ekonomi och framdrift, granskningsförfarande, mötesadministration och även arbete i diverse datasystem. Utifrån din profil och bakgrund kan det även bli aktuellt att projekteringsleda olika typer av utredningar. Du arbetar även med risk- och kravhantering, säkerställer att arbetet dokumenteras och genomförs enligt den styrning och de rutiner som finns.

Du bistår även projektledningen med utveckling av arbetssätt och rutiner.

"Det som gör min arbetsplats unik är att det finns en bra gemenskap i gruppen. Alla hjälper varandra i det här projektet. Det som också är positivt är att detta är ett program där man kan utveckla sig; det finns ständigt nya arbetsuppgifter och man lär sig mycket.//Projektingenjör på Fyra Spår Uppsala"

Kvalifikationer
Vem är du?

För att trivas i rollen som projektingenjör på Fyra Spår Uppsala ska du vara samarbetsorienterad och vara duktig på att skapa och bibehålla goda relationer. Du är strukturerad, ansvarstagande och har ett eget driv att ta tag i saker.

På program Fyra Spår Uppsala värdesätter vi ett gott och positivt arbetsklimat och vi söker någon som delar detta.

För att lyckas i uppdraget som projektingenjör ska du ha:
  • en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning eller ha en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
  • minst ett års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektstyrning/projektadministration eller projektering.
  • mycket goda kunskaper i Office-paketet.
  • goda kunskaper i svenska i tal som skrift.
Vi ser det som meriterande om du:
  • har erfarenhet av projekteringsarbete infrastruktur.
  • har erfarenhet av infrastrukturprojekt i tidiga skeden.
  • har erfarenhet av CAD.
De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 18.

Webbaserade tester kommer användas som en del av denna rekryteringsprocess.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Jenny Bergh projektledare: 010-1235065.

#fyrasparuppsala

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-16

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Rosenlind
0101241653

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 apr 2021
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga