Trafikverket · Publicerad Igår 00:00

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Arbetsuppgifter
Projektingenjören är en del av kärnan i Trafikverkets projektorganisation. Projektingenjören arbetar med flera projekt tillsammans med en eller flera projektledare. Som projektingenjör på Investering får du chansen att arbeta med komplexa väg- och järnvägsprojekt och lära dig allt om branschen. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Som projektingenjör arbetar du med varierade uppgifter där du bland annat kommer att biträda projektledarna inom bland annat projektuppföljning samt upphandlingar. Du kommer även att driva specifika frågor vid interna möten samt byggmöten som exempelvis riskhantering. I rollen som projektingenjör ingår även att strukturera och administrera projekten i projektsystemet så att dessa uppfyller gällande rutiner. Vidare kommer arbetsuppgifterna även att involvera att stödja projektledaren i ekonomiuppföljning.

Utöver detta så har du stor möjlighet att påverka och fokusera på områden i projekten som du anser intressanta och som passar dig och din utveckling bäst. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, exempelvis med stödfunktioner konsulter, entreprenörer, kommuner och myndigheter. För att trivas med den här tjänsten tror vi att du är öppen och drivande som person.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen som formell utbildning samt erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen. Du har grundläggande datakunskaper samt körkort för personbil. Du som söker talar svenska samt uttrycker dig bra i skrift på svenska.

Det är meriterande om du erfarenhet av att arbeta i projekt samt erfarenhet av planläggningsprocessen eller produktion i anläggningsbranschen. Har du kunskaper i AB, ABT, ABK eller AMA-systemet är detta också meriterande samt goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är självgående i ditt sätt att arbeta. Vidare är du lyhörd, noggrann och kan arbeta strukturerat. Som person gillar du att samverka för bästa resultat samt har ett genuint intresse för teknik.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-09-26

Upplysningar

Enhetschef Kenneth Zelander
010-124 3077

Enhetschef Åse Wallin
010-123 7309

Enhetschef Ulrika Hallgren
010-123 6845

Saco Christina Eklööf
010-123 6759

ST Airi Larsson
010-123 6243
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Igår
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga